play off - čtvrtfinále
03.02.2008 21:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Pobřeží slonoviny porazilo Guineu 5:0 a stalo se druhým semifinalistou

"Sloni" nepřipustili žádné překvapení. Proti Guinei byli od začátku lepším týmem, vypracovali si řadu příležitostí a hned pět z nich proměnili. Mohou se tak radovat z postupu do semifinále, ve kterém je čeká jeden z dvojice Egypt – Angola.

Utkání hrané za bouřlivé atmosféry, doprovázené bubny a trumpetami v první půli rozhodně nenabídlo fotbal hodný čtvrtfinále. Hra se odehrávala především ve středu hřiště a stoprocentních gólových příležitostí zas tak moc k vidění nebylo.

Po poměrně opatrném začátku se oba týmy s ubíhajícím časem rozehrávaly k lepším výkonům. Střela Boky postrádala razanci, ovšem v 25. minutě už musel gólman Camara lovit míč ze své sítě. Keita prošel přes jednoho z obránců a přízemní dělovkou ze značného úhlu otevřel skóre zápasu. Zanedlouho vyzkoušel štěstí také Dindane, ale úspěšný nebyl.

Guineu málem popravil druhým gólem v 43. minutě Kalou, jehož ale vychytal skvělý Camara, z následné dorážky pálil mimo Dindane. Ovšem o pár sekund později přišla příležitost Keity, který z obdobné pozice, z jaké vstřelil gól, tentokrát mířil nad. V nastaveném čase střílel Didier Drogba, guinejský gólman předvedl efektivní zákrok a míč vyrazil alespoň na roh.

"Syli Elephants" byli v dnešním utkání poměrně neškodní a když už se náhodou odhodlali ke střele, mířili buď mimo bránu nebo do bránicích obránců. Pobřeží slonoviny zahrozilo opět po deseti minutách hry druhé půle. Po centru z rohového kopu hlavičkoval jen těsně vedle Salomon Kalou. První skutečná gólovka Guinei přišla v 62. minutě. Jabi tvrdě vypálil z přímého volného kopu. Jeho střela po zemi minula pravou tyč Barryho brány jen o milimetry.

Podobné štěstí ale na druhé straně neměl jeho protějšek Camara. Guinejské obraně utekl Drogba a přesně k levé tyči zakončil. Navíc už za tři minuty to bylo 3:0. Kanonýr Chelsea tentokrát našel v ideální pozici Kaloua, který si opět poradil s vyběhnuvším gólmanem Guinei a s míčem doslova a do písmene došel do brány. "Sloni" si z utkání nakonec udělali vlastní exhibici. V 81. minutě přidali čtvrtou branku. Do prázdné brány po přihrávce od Yaya Tourého zakončoval Kalou. Ale ani to nebyl konec. Na konečných 5:0 upravil střelou pod břevno Bakary Koné.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (16)

Přidat komentář
Liquid

Sloni sou pro mě hlavní favorit turnaje a vypadnutí s Guineou by bylo pro mne obrovské překvapení, ale i ta se stávají. viz. včera Almeria-Real Madrid 2-0. Ale věřím slonům, vyhrajou hladce 3-0.Guinea nemá za potrestaného Feidouna adekvátní náhradu.

Reagovat
smazaný uživatel

Postup do čtvrtfinále je pro Guineu určitě úspěchem, ale zde jejich cesta skončí. Pobřeží Slonoviny se mi zdá zatím nejkompaktnějším týmem turnaje. Síla Slonů se určitě projeví i dnes a postoupí přes Guineu v poměru 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

sloni vyhrajou podle mě 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sloni vyhrají 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná výhra slonů!

Reagovat
smazaný uživatel

Sloni musí vyhrát!!Podle mě to bude 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem zvedavy jak to dopadne.Je to jediny zapas co mi chybi na tiketu.Samozrejme tam mam 1.Kurz uz o hodne spadl a na ten zapas musi byt vsazeny takovy balik az me to desi,respektive nejen me...

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej debakl

Reagovat
smazaný uživatel

při prvním gólu to byla neuvěřitelná hrubka brankáře!! kam to šel? nechal tam metr volnýho místa u tyče, pro Keitu snadná práce

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to, že Slonové to vyhrají, ale jeste bych nic nerikal, prece jenom, je tu jeste ultra mega skvelý super tým Ghana v cele s essienem, Muntarim, Appiahem atd. a jeste Egypt ikdyž nemá hvezdy je to super tým.. no a ten čtvrtý tým do party nevim, protože jsem to už zapomněl ale jinak a dneska večer jsem koukal na olympijské vzpomínky a tam dva frájové z USA na prostest proti racismu dali ruku nahoru a jeste měli nějaké rukavice nebo co to bylo, prostě dobrý no.... ACn do toho!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem si vzpomněl ten čtvrtý tým bude Cameroon v čele se Eto'óem , taky dobrý tým!

Reagovat
smazaný uživatel

ted si asi myslíte, že to v hlavě nemám v pořádku co???????

Reagovat
smazaný uživatel

Ak sa nemylim, tak Yaya Toure by uz mal mat cca 4 golove prihravky.

Reagovat
smazaný uživatel

skoro škoda jej využívat na DM, co? Mohl by to Frank zkusit Rafa - Yaya - Xavi (Deco).

Reagovat
smazaný uživatel

Sloi vítězové turneje!

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně podle předpokladů, jasno ale bylo až během posledních 30-ti minut. Zatím se zdá, že Pobřeží Slonoviny jasně kráčí za titulem, alespoň podle předvedených výkonů. Ghana, co by největší výkonnostní rival zatím trochu zaostává.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele