základní skupiny - skupina B, 3. kolo
29.01.2008 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Mikel zařídil vítězství nad Beninem

Matematika hovořila před utkáním jasně. Jedině vítězství dávalo Nigérii naději na postup do další fáze, a to ještě v souběžně hraném zápase museli fotbalisté z Pobřeží slonoviny porazit Mali.

Zatímco Drogba a spol. hráli Superolům do karet prakticky od samého začátku, Nigerijci si s obranným valem Beninu nevěděli dlouho rady. V 15. minutě pak favorita málem šokoval Gaspozo, který ranou k levé tyči pořádně protáhnul Ejideho. Nigerijci se snažili prosadit centrovanými míči ze stran, aktivní byl hlavně zadák z Marseille Taiwo, ale k úspěchu to nevedlo.

Na první gejzír radosti na turnaji si museli Nigerijci počkat do 53. minuty. Taiwovu ránu z 30 metrů brankář Beninu jen vyrazil, Odemwingie poslal míč na zadní tyč, kde pro Mikela nebyl problém hlavou doklepnout - 1:0. Zdvojnásobit vedení Orlů mohl v 63. minutě Uche, ale brankář Amoussou proti jeho střele zakročil.

O čtyři minuty později už byl překonán, ale po hlavičce střídajícího Nsofora ho zachránila tyč. V 78. minutě předložil Yakubu míč Nwanerimu, ten ale trestuhodně přestřelil. Za pět minut mohl uklidňující pojistku přidat sám Yakubu, jenže ač si položil brankáře, střílel mimo. O dvě minuty si ale všechno vynahradil a zužitkoval Mikelovu přihrávku v druhý gól.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
Liquid

Zatím největší zklamání turnaje, kádr má nejspíš nejkvalitnější ze všech, dokonce si dovolili poslat zpátky i Anichebeho, zkrátka nezbylo na něj v nabitém útoku místo ale poslední 3 šampionáty vybojovali bronz, nicméně nedat s nejkvalitnějším útokem góla za 2 zápasy, to nikdo netipoval. Proti Beninu jim ale věřím, tipuji 3-1, ale jestliže první branku vstřelí Benin, tak to může skončit velkým překvapením. Orly si zejména musí dát pozor na Omotoyossiho, který se trefil do sítě Slonům i za Helsingborg střílí jak na běžícím pásu.

Reagovat
Liquid

Nevíte? Když Nigérie vyhraje 1-0 a Mali prohraje 0-1, kdo postopí z 2.místa?

Reagovat
smazaný uživatel

tak rozhodne los

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by to bylo jak píšeš tak dle pravidel při rovnosti dvou či více týmů rozhodují tyto kritéria:

a) počet bodů získaných ze vzájemných zápasů týmů se shodným počtem bodů

b) gólový rozdíl ze vzájemných zápasů týmů se shodným počtem bodů

c) počet gólů vstřelených ve všech zápasech skupiny

d) rozídl branek ze všech zápasů skupiny

e) počet branek vstřelených ve všech zápasech skupiny

f) bodový systém Fair Play založený na počtu žlutých a červenýchkaret

g) los mincí organizační komisí

Kritéria a) - e) by v tomto případě neplatila a rozhodoval by počet žlutých a červených karet. Nigérie má 3 žluté (2 proti Pobřeží Slonoviny a 1 proti Mali), Mali má 4 žluté (3 proti Beninu a 1 proti Nigérii). Takže jak píšeš takhle to dopadnout může a pak musí oba týmy hrát velmi slušně a to především Mali, které v tomhle kritériu paradoxně prohrává resp. vede o jednu žlutou kartu. Ale rozhodovat se bude na hřišti a tam je možné všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

TO TE NEMUSI ZAJIMAT PROTOZE NIGERIE VYHRAJE 4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že Nigérie zápas zvládne. Benin potrápil Mali pak ovšem narazil na Slony a teď narazí na Orli. Benin již hraje jen o čest. Nigérie si s přehledem poradí 3:1, ale otázkou zůstává zda to bude na postup stačit. Záležet bude na souběžně hraném utkání Slonů s Mali.

Reagovat
smazaný uživatel

Nigérie musí vyhrát, aby mohla ještě pomýšlet na postup .Benin by ale něměl dělat větší problémy, přece jen ve kvalitě obou kádrů je velký rozdíl. Ale včera v utkání Guinea - Namíbie to také mělo být jasné. Takže pozor ! Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a máme rozhodnuto. Nigérie se nakonec přece jen raduje z výhry a zároveň postupu do další fáze. V klidu si to zkušeně pohlídala. Benin si svoje odehrál, víc od nich taky nikdo nečekal. Jsem zvědav, kam v pavouku turnaje Superorlové dokráčí ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hned na začátek Ghana. To bude těžký, domácí na APN hraje pravidelně ve dvanácti lidech! 11 hráčů + rozhodčí! Bude to určitě vyrovnaný a super fotbal!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mikel je dobrej černoch stejně jako Sylvestre.Kluci do toho!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele