základní skupiny - skupina D, 3. kolo
31.01.2006 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

NIGÉRIE - SENEGAL 2:1 (0:0)

Nigérie dvěma góly Obafemiho Martinse otočila zápas se Senegalem a bez ztráty bodu postupuje do čtvrtfinále, na to se však může těšit i její poražený soupeř, i přesto, že má v tabulce pouhé tři body.

"Super Orli" sice porazili Ghanu a Zimbabwe, ani tak však neměli postup jistý. Senegalu naopak nemuselo stačit ani těsné vítězství, a proto se do svého soupeře patřičně obul. Měl šance, góly však nepřicházely. Už v šesté minutě gólmana Enyeamu prověřil Diouf, ve 12. minutě pálil příliš vysoko Kamara, za dalších osm minut v největší šanci minul branku i Diatta. Nigerijci odpověděli jen nevyslyšeným Mikelovým voláním po penaltě.

V 59. minutě se Senegal dostal do zaslouženého vedení. Akci začal El-Hadji Diouf, vybojoval míč, přihrál Henrimu Camarovi, jeho střelu ještě Enyeama vyrazil, ale jen k Souleymanu Camarovi a ten poslal míč do sítě - 0:1. Senegalci mohli přidat další góly a zřejmě tak rozhodnout, ale skvělý Enyeama si poradil s pokusy Diopa i Henriho Camary.

Nakonec za promarněné příležitosti Senegal pykal. V 79. minutě přišlo vyrovnání, střídající Nwankwo Kanu se dostal k centru zprava, brankář Sylva míč nezachytil a útočník Interu Obafemi Martins jej hlavou usměrnil - 1:1. Ani bod nebyl Senegalu přán, dvě minuty před koncem se Mikelův přímý kop dostal ke Kanuovi, ten vrátil míč před branku a opět Martins zblízka doklepl - 2:1.

Nigérie postupuje bez ztráty bodu, ve čtvrtfinále se však utká s úřadujícím šampiónem Tuniskem. Díky výhře Zimbabwe nad Ghanou nakonec o skóre postupuje i Senegal, mezi posledními osmi na něj čeká překvapivý vítěz skupiny C, Guinea.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

jasna 0

Reagovat
HOST*pablo_escobar

dávám X na pol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele