play off - o 3. místo
09.02.2006 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SENEGAL - NIGÉRIE 0:1 (0:0)

Bronzové medaile si z Afrického poháru národů v Egyptě odvezou fotbalisté Nigérie, v utkání o třetí místo porazili Senegal. Ten nastoupil prakticky s B-týmem, dlouho se však držel. Jediný gól utkání dal až v 79. minutě Garba Lawal.

Utkání už od začátku nenabízelo nijak atraktivní fotbal, mužstva se o míč přetahovala spíše ve středu hřiště a oba brankáři byli prakticky bez práce. Jako blesk z čistého nebe přišla situace z 12. minuty, kdy Nigerijec Taiwo rozehrával přímý kop, prudká střela však skončila pouze na břevně.

Senegal byl na polovině soupeře bezzubý, přesto mohl jít ve 25. minutě do vedení, Ndaw se pokusil z hloubi pole přelobovat brankáře Enyeamu a nechybělo mnoho, aby se mu to povedlo, nigerijský gólman však stačil zasáhnout a vytěsnil míč na roh.

Postupem času mohla Nigérie dvakrát přetavit herní převahu v gólový úspěch. Ve 29. minutě rozehrával Lawal rohový kop, míč sice senegalský brankář Diouf, který poprvé na šampionátu zaskakoval za Tonyho Sylvu, chytil, ale v zápětí mu míč z rukavic vypadl a doputoval k Yobovi, ten však ze složité pozice mířil vysoko nad. O sedm minut později dostal Martins dobrý centr, hlavička se mu ale nepovedla a neúmyslně přihrál za sebe nabíhajícímu spoluhráči Nsoforovi, ten ale pálil pouze do brankáře. Těsně před přestávkou mohli jít do vedení hráči Senegalu, Barry dostal dobrou přihrávku do běhu a v zápětí zakončil, křížná střela mířila těsně vedle.

Po nudném prvním poločase, který skončil bezbrankovou remízou, doufali diváci, že druhé dějství nabídne zajímavější podívanou, bohužel opak byl pravdou.

K vidění byly pouze dvě vážnější šance na nigerijské straně, z nichž jedna skončila brankou. V 66. minutě sprintoval Utaka přes půlku hřiště a následně svou přihrávkou našel osamoceného Martinse, ten ale z malé vzdálenosti mířil nad. V 79. minutě Utaka centroval z pravé strany a na vzdálenější tyči našel osamoceného Lawala, který neomylně poslal míč do brány – 1:0 pro Nigérii.

Do konce utkání si Nigérie bez problémů udržela těsné vedení a i napodruhé zdolala Senegal, který ve skupině porazila 2:1. Nigerijští fotbalisté nakonec obsadili na turnaji třetí příčku, Senegalci skončili na nepopulárním čtvrtém místě.

Autor: Petr Starý

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

moc som z toho zapasu nevidel, ale aspon to minimu, vyzeralo ako slusny technicky fotbal, aspon zo strany Nigerie

Reagovat
HOST*

NECHCES SI SE MNOU ZAHRAT V PORNU?

Reagovat
smazaný uživatel

myslis jako s tebou nebo s nejakou holkou?

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň som uhádol tip. Najlepšie sú aj tak ich mená, napr. Papa Bouba Dioup..

Reagovat
smazaný uživatel

mě by taky stačilo současný postavení v africkym poharu národů,1.místo k zahození určitě není

Reagovat
HOST*Andy

Nějak se to tu začíná zvrhávat! to je samý kua, piča a fotbal nikde!

Reagovat
Jarek252

Neboj, vše bude brzy cenzurováno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele