odveta
16.08.2017 23:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Real si s Barcelonou pohrál i podruhé a slaví zisk Superpoháru

Kdo po víkendové výhře Realu Madrid na Camp Nou čekal v odvetě španělské Supercopy dramatický boj o trofej, musel být náležitě zklamán. Bílý balet si totiž po venkovním triumfu v poměru 3:1 suverénně pohlídal i vystoupení na domácí půdě, které opanoval výsledkem 2:0 po brankách Asensia s Benzemou a jen potvrdil postavení fotbalového hegemona.

Přestože má za sebou Zinedine Zidane odtrénováno sotva sezonu a půl, francouzský manažer se ve středeční večer dočkal již své sedmé trofeje během působení na lavičce Realu Madrid. Zidanova už tak skvostná bilance je o to působivější, že si za téže období připsal pouhých sedm porážek. V odvetě španělského superpoháru si přitom Real proti Barceloně mohl dovolit i těsnou porážku, neboť v neděli se na půdě katalánského velkoklubu vytáhl prvenstvím 3:1, a to navzdory kontroverznímu vyloučení Cristiana Ronalda, jenž touto odvetou započal svůj pětizápasový distanc.

Diváci na stadionu Santiaga Bérnabeua se stihli sotva usadit a už museli vstávat ze sedaček v reakci na první gól utkání. Hned ve čtvrté minutě totiž napřáhl z uctivé vzdálenosti Marco Asensio a stejně jako před třemi dny zaskočil brankáře Marca-Andrého ter Stegena fantastickou ranou pod břevno, díky níž otevřel skóre. Barcelonští rázem prohrávali v součtu obou zápasů 4:1 a krátce po půlhodině hry jim bylo ještě hůř, když další gól do jejich sítě přidal Karim Benzema. Zatímco Real suverénně potvrdil svou momentální dominanci, Barcelonu další zasloužená prohra uvrhla do ještě větších pochyb o klubové budoucnosti.

Již samotný průlom skóre symbolizoval propast mezi oběma celky. Jeho autor, jednadvacetiletý Marco Asensio, jehož Real vyfoukl Barceloně před nosem za napohled zanedbatelný obnos čtyř milionů eur, totiž plynule navázal na svůj fantastický zásah z nedělní noci, kde stanovil konečné skóre, aby na něj v odvetě hned po třech minutách plynule navázal. Co na tom, že Real nastoupil bez nejznámějších útočných hvězd Ronalda s Balem, Asensio je beze zbytku nahradil a hlasitě si říká o pravidelné začlenění do základní sestavy.

Místo barcelonské honby za nápravou nepovedeného domácího zápasu byla v Madridu k vidění spanilá jízda Realu. Po Asensiově úvodní trefě následovala po půlhodině hry akce po levé straně, kterou na hranici malého vápna završil Karim Benzema zabořením míče za brankovou čáru podruhé, a už tak rozjívené madridské publikum mohlo spokojeně do přestávky vyprovodit své miláčky ovacemi vestoje.

Vůbec poprvé po devíti letech katalánský gigant v El Clásicu neovládl dokonce ani statistiku držení míče, přestože po změně stran za rozhodnutého stavu přece jen přišlo jisté zlepšení. Lionel Messi s Luisem Suárezem podtrhli frustrující večer nastřeleným břevnem, resp. levou tyčí, ovšem i kdyby měli v zakončení více štěstí, na konečném vítězi letošní Supercopy by tím změnili pramálo. Vždyť už od čtvrté minuty bylo patrné, že vítězem se stane Real Madrid...

Autor: Martin Kantor

Komentáře (812)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele