základní část, 29. kolo
27.10.2011 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Volga Nižnij Novgorod 3:0

Zenit Petrohrad na stadionu Petrovskij bez problémů porazil Volgu Nižnij Novgorod 3:0. O branky se postarali Fajzulin, Bucharov a Lazović.

Volga náporu Zenitu dlouho neodolávala. Už ve 2. minutě si na rohový kop naběhl Fajzulin a nikým neatakován dopravil míč do sítě - 1:0. Zenit byl při chuti, vládl míči a před brankou Volgy bylo neustále rušno. V šanci se zjevil Lazović, ale z dobré pozice pálil nad branku. Poté se hra uklidnila, ale bylo jen otázkou času, kdy Zenit přidá další gól.

Povedlo se to v 38. minutě Bucharovovi. Urostlý útočník se dostal před obranu Volgy po vysunutí Semaka a sám před gólmanem Abajevem se nemýlil - 2:0.

Ani po změně stran Zenit nepolevil, nebezpečně pálil Criscito, ale byl z toho jen roh. Abajev byl neustále obstřelován ze všech možných pozic, naopak Volga byla na hřišti vedoucího týmu ruské ligy bezradná.

Aktivní Bucharov v 68. minutě vybojoval penaltu, když obehrál brankáře Abajeva, kterému nezbývalo nic než útočníka Zenitu faulovat. Nařízený pokutový kop proměnil Srb Danko Lazović - 3:0. Ve zbytku utkání byl podstatně blíž dalším gólům Zenit, ale stav 3:0 vydržel až do závěrečného hvizdu.

Zenit Petrohrad si vítězstvím pojistil vedoucí pozici v ruské Premier Lize a může se v klidu připravovat na úterní souboj Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele