základní část, 14. kolo
18.06.2011 16:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Volga Nižnij Novgorod - Zenit Petrohrad 0:2

Zenit dokázal bez problémů porazit Volgu. Oba góly vstřelené hostujícím týmem si na své konto připsal Keržakov.

Domácí začali aktivně. Neuteklo ani pět minut, jak Gogua vyběhl sám proti Malafejevovi, jenže nedokázal brankáře Zenitu překonat. Zenit odpověděl ihned, ovšem efektivněji. Sergej Semak obdržel v pokutovém území balón, zapřemýšlel, co udělat dál, jenže v té chvíli se objevil Keržakov a nepřemýšleje vyslal přesnou ránu.

Dvě minuty nato pitěrci mohli zvýšit na 0:2. Danny skvěle poslal balón do šestnáctky, přesně na hlavu Lazoviće, jenže ten z pěti metrů netrefil bránu. A i když Volga ke dvacáté minutě měla balón častěji na svých kopačkách, prohrávala 0:2. Lazović napravil své zaváhání, které přišlo několik minut předtím. Zády k bráně nahrál Keržakovovi a ten bez problému překonal brankaře.

Volga se nerozsypala, jenže začala hrát bezmyšlenkovitě. V obraně se ztratila jakási sehranost, zdálo se, že se všichni vrhli do útoku. Šance si domácí u Malafejevovy brány sice vytvářeli, jenže protiútoky Zenitu byly mnohem nebezpečnější. Rozehrál se Danny, který si vystřelil z pětadvaceti metrů. Rána však letěla nad bránu. Pak se dostal do pokutového území, avšak ze sedmi metrů trefil pouze gólmana.

Zenit hrál dobře a byl jasně silnější než jeho soupeř. Jediným slabým místem byl pravý obránce Čeminava, který kazil každou chvíli. Naštěstí pro mladého hráče byli soupeři dost nepřesní a málo tvůrčí.

Druhý poločas byl dost nudným. Hráči se sice hýbali, ovšem moc šanci si nevytvářeli. První šanci v druhé půli tak byl moment z pětasedmdesáté minuty, kdy Ionov nedokázal dorazit přízemní centr, který letěl přes pokutové území. Během posledních minut se týmy obdařily několika šancemi. Za Volgu dobře hlavou střílel Ahmetović, netrefil však bránu. Pak Tursunov orazítkoval břevno. Zenit odpověděl gólem Lazoviće, jež padl z ofsajdu a proto nebyl uznán. Zápas tak skončil 0:2.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele