základní část, 3. kolo
03.04.2011 12:00 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Zenit Petrohrad 2:2

Petrohradský Zenit nedokázal udržet vedení nad Spartakem Nalčik. Hosté ještě v 81. minutě vedli 2:1, ale dvě minuty před koncem střelou z přímého kopu srovnal Roman Koncedalov.

Hostující tým vedl už od sedmé minuty. Danny dostal míč v pokutovém území a neohrabaně ho poslal na bránu, míč ovšem proletěl tam, kam měl a dobíhající Keržakov jej poslal tvrdou ránou do brány. Byl to první gól petrohradského útočníka v této sezóně. Po obdržené brance se domácí snažili o vyrovnáni, ale docela rychle bylo jasné, že se k bráně Malafejeva jen tak nedostanou. Ani Zenit moc nepřispíval k útočné aktivitě. Hra byla svižná, ale odehrávala se především ve středu hřiště. V čase, jež zbýval do konce první půle, dokázal Petrohrad vymyslet pouze jednu nebezpečnou akci, kdy střelu Keržakova odvracel v poslední chvíli Džudović. Spartakovci nedokázali vymyslet akci žádnou.

Zpočátku druhé pětačtyřicetiminutovky se zdálo, že Nalčik půjde dopředu, aby vyrovnal, ale aktivita domácích vbrzku vyprchala. Hra probíhala ve stejném duchu, jako v první půli. Nakonec se ale v 60. minutě domácím podařilo vyrovnat. Po rohu se v pokutovém území nejlépe zorientoval Adnan Zahirović a procpal míč do brány.

Prakticky minutu nato se Spartaku mohlo podařit vstřelit další gól. Ovšem to by musel Pilipčuk pokořit Malafejeva. Takový obrat se evidentně nelíbil Zenitu. Svěřenci Luciana Spallettiho převzali iniciativu. V 63. minutě byl Otto Fredrikson opět pokořen, jenže rozhodčí gól neuznal kvůli ofsajdu. V 65. minutě opustil hřiště Jovanović, který obdržel dvě žluté karty. Zajímavostí je to, že druhou žlutou kartu Srb dostal za simulaci v pokutovém území hostů. Zenit mezitím přitlačil na pilu, což následně vedlo ke gólu. Aňukov odcentroval na Danka Lazoviće, který z první poslal balón do brány.

Ale touto brankou se zápas nerozhodl. Několik minut na to Koncedalov perfektní střelou z přímého kopu nedal žádnou šanci Malafejevovi.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele