základní část, 6. kolo
24.04.2011 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Spartak Nalčik 1:0

Moskevský Spartak v šestém kole vydřel tři body. V zápase proti Spartaku Nalčik dokázal zvítězit s minimálním rozdílem. Jediný gól vstřelil Dzjuba.

Vše, na co se Moskvané v první půli zmohli, byla dalekonosná střela Kudrjašova, která se stala nebezpečnou kvůli teči od Djudoviće a pak také průnik Wellitona, který se nestal gólovým díky zásahu Fredriksona. Nakonec se ještě do přestávky začal u postranní čáry rozcvičovat Ari, jehož příchod namísto Dzjuby byl víc než pravděpodobný.

Ani jeden ze Spartaků si nedokázal vytvořit pořádnou gólovou šanci. Útoky domácích se zastavovaly ještě před šestnáctkou soupeře a obrana Moskvanů jen stěží udržovala na uzdě snahy Igora Portňagina. Nakonec se do šaten šlo za stavu 0:0.

Pět minut po zahájení druhé půle svou šanci prosadit se nepromarnil Dzjuba. Vše vymyslel McGeady, který ze své poloviny vyvezl míč až k pokutovému území soupeře. Ve správnou chvíli a za cenu vlastního zdraví poslal Ir pas na Dzjubu. Ten nekompromisní ránou vstřelil vedoucí gól. McGeadyho museli jít ošetřovat lékaři, obránce hostů jej totiž obdaroval ne příliš laskavým zákrokem. Nakonec irský hráč mohl pokračovat v utkání.

Brzy se na hřišti objevil Ari. Nevystřídal však Dzjubu, nýbrž Wellitona. Moskevský tým si do konce utkání dokázal vytvořit ještě pár nebezpečných situací. Dzjuba neměl štěstí po chybě obrany soupeře a střelu Kombarova z přímého kopu vytáhl skvělým zákrokem Fredrikson. Nalčik hrál tvrdě. Nejprve Siradze skolil uprostřed hřiště ke konci zápasu Šešukova a pak se ve stejných místech provinil proti pravidlům Djudović. Nakonec hosté nedohráli v plném počtu. Djudović si za faul na McGeadyho vysloužil druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele