základní část, 5. kolo
17.04.2011 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - Volga Nižnij Novgorod 1:0

Lokomotiv porazil dočasného lídra ruské Premier Ligy Volgu, kterou opět čekal neúspěch v Moskvě. Juriji Krasnožanovi se povedla střídání. Ibričić zlepšil útok a Ozdojev vstřelil gól.

Hlavním arbitrem utkání byl třicetiletý Sergej Lapočkin, jehož otec, Sergej Lapočkin starší také dělal rozhodčího v ruské nejvyšší soutěži dlouhou dobu. Lapočkin hned zpočátku zápasu odpískal dva přímé kopy proti Volze, asi pětadvacet metrů od Abajevovy brány, a dvakrát posílal míč Loskov přesně na střelu, jednou Djuricovi a podruhé Burlakovu. V 15. minutě dobrou šanci promrhal Syčev, který z patnáctimetrové vzdálenosti poslal balón nad bránu.

I přesto, že Lokomotiv měl teritoriální převahu, k žádným nebezpečným situacím u brány Volgy nedocházelo. Vždyť ani Syčev s Fallem v pokutovém území soupeře nedostávali důležité míče. Volga bránila svědomitě i přesto, že Tetradze musel ke konci poločasu střídat. Loskov dvakrát trefil Pleşana do nohou a tak Rumun musel z hřiště. Na jeho místo vyběhl Adžindžal, pro kterého to byl třístý zápas v Premier Lize.

Druhý poločas zahájila dobrá rána Jašina, která donutila Guilhermeho ke skoku. Hoste vůbec začali druhý poločas velice aktivně. V 57. minutě si Marcvaladze pro sebe vytvořil dobrou příležitost, když posunul míč podél brány a málem trefil vzdálenější roh svatyně. V tu samou dobu stáhl Krasnožan neviditelného Falla a nahradil ho Maiconem. Za chvíli pak Loskova vystřídal Ibričić, což zvýšilo ruch u brány Abajeva. Hosté obdarovávali domácí tým rohovými a přímými kopy, jenže Lokomotivu se nedařilo je zúžitkovat.

V 76. minutě Abajev během 20 sekund zachraňoval svůj tým před střelami Maicona, Ignatjeva a Syčeva, ovšem minutu nato málem daroval soupeři branku. Nakonec Abajev padl, střídající Ozdojev poslal střelu z dvaceti metrů a balón si to po teči obránce nasměroval přímo do brány. Přesto, že hosté měli deset minut na změnu stavu, nepodařilo se jim to. Lokomotiv zvítězil 1:0.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele