základní část, 29. kolo
28.10.2011 17:15 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

CSKA Moskva - Spartak Nalčik 4:0

Útočník CSKA Vágner Love s největší pravděpodobností ve svém posledním zápase ruské Premier Ligy vstřelil vítězný gól a obdržel červenou kartu za hrubý faul na Dzudoviće. Seydou Doumbia svým hattrickem překonal rekord Armějců. Vstřelil totiž 22 gólů v Premier Lize. Předchozí rekord držel Vágner Love.

Už deset minut po odstartování zápasu jeden z útočných výletů Armějců skončil odpískáním pokutového kopu. Ovsijenko zastavil Doumbiu pomoci rukou. K exekuci přispěchal Ignaševič, vystřelil přímo doprostřed brány a Fredrikson neměl velké problémy s balónem. Hlavičkový pokus Ignaševiče při dorážce taktéž nevyšel.

Chyba obrany, která předcházela penaltě, nepoučila hosty, kteří i nadále útočili do plných. Výsledky však nebyly nikde. Ovšem CSKA si vytvořilo tolik stoprocentních šanci, že jich snad ani nemohlo být víc. Po hrozné chybě Aravina, který daroval míč Doumbiovi, hráč Pobřeží Slonoviny poslal balón Loveovi, avšak ten bránu minul. Musel být tedy sám na sebe naštvaný.

Docela brzy si Vágner spravil náladu. Brazilec se dostal do pokutového území a Fredriksonu nakonec nezbývalo nic jiného než sledovat míč, jak letí do brány. Ihned po inkasovaném gólu Tašujev stáhl zraněného Gošokova. Namísto něj do hry naskočil devatenáctiletý Mitrišev.

V druhé půli se obrázek hry nezměnil. Jen souboje byly tvrdší. V armějském útoku sólovalo duo Vágner-Doumbia, většinou jeden druhého nevyužívali. Největší šanci, kdy Brazilec střílel a Doumbia dorážel, domácí neproměnili. Fin v bráně hostů čaroval.

Nalčik se nechtěl vzdát. Hosté docela hezky útočili, 15 minut před koncem pak Spartaku nahrál Love, který hrubým faulem odrovnal Džudoviće. Zároveň uviděl červenou kartu. Černohorce museli odnést na nosítkách. Početní převahu však červenobílí ani neměli, jelikož Tašujev vyčerpal veškerá střídání a na hřišti chyběl zraněný hráč.

Není vyloučeno, že se takovým způsobem Love rozloučil s ruským publikem. Nejspíš dostane trest tří zápasů, to znamená, že si v 31. a 32. kole nezahraje. V Lize mistrů CSKA v Moskvě zbývá odehrát zápas s Lille, jenže neví se, jestli Sluckij nechá místo v sestavě fotbalistovi, který v zimě klub opustí.

Po vyloučení Spartak přitlačil CSKA k bráně a jen zázrakem nesrovnal skóre. Následně vstřelil Doumbia svůj 20., 21. a 22. gól v ligovém ročníku, čímž také vyřešil, kdo zápas vyhraje. Hráč Pobřeží Slonoviny vytvořil nový rekord CSKA v ruské nejvyšší soutěži. Tři sezóny zpět to byl Vágner, kdo dokázal vstřelit 20 gólů. Třikrát v zápase asistoval Alan Dzagojev.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele