23. kolo
03.10.2010 16:30 CET
2 : 3
(1:2)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Zenit Petrohrad 2:3

Zenit zvítězil v Nalčiku nad místním Spartakem a prodloužil si svou sérii bez prohry na jednadvacet zápasů. Vytvořil tak rekord ligy. Klíčovými se opět staly góly Alexandra Keržakova, i když vítězný gól vstřelil Roman Širokov.

Zenit začal stejně jako v poháru proti AEK gólem z prvního útoku. Keržakov dostal přihrávku od Bystrova z pravé strany a v poklidu překonal Kolinka. Gólman Lotyšské reprezentace tak pustil svůj první gól po návratu do Ruska. Můžeme se jen dohadovat, s jakými plány vyšli na hřiště Nalčané. Nyní se veškerá zodpovědnost přenesla na ofenzivní hráče, aby srovnali skóre. Ale míč se na kopačkách domácích hráčů nezdržoval dlouho a tak na trávníku hrál prakticky jeden tým.

V 19. minutě se málem uskutečnilo déjà vu se zápasem Evropské ligy, kdy Hubočan stejně jako ve čtvrtek Alves málem dostal balon do brány po rozehrání rohu. Hosté vítězili ve všech soubojích a obrana Spartaku nepůsobila komplexním dojmem. Širokov poslal balón na Keržakova, který se vyhnul offsidové pasti, odtrhl se od obránců a opět skóroval.

Hra se domácím vůbec nedařila. Snažil se snad jen Gogua. Ke konci prvního poločasu pak Malafejev nedokázal chytit mokrý balón, který byl určen Ďaďunovi a vznikla tak pseudošance pro Spartak. Zenit nakonec doplatil na nepozornost. Po centru Geterijeva vysoký Golić vyhrál souboj o pozici ve vápně a dopravil míč do brany.

Ale jak už to bylo v posledním zápase se Saturnem, puštěný gól těsně před přestávkou hosty ještě víc nabudil. Zanedlouho po začátku druhé půle Zyrjanov vyslal tvrdou střelu z dvaceti metrů a Kolinko s potížemi poslal míč na roh. Po jeho rozehrání Zyrjanov obehrál dva soupeře, poslal načechraný míč na hlavu Širokovovi a ten s proměněním neměl problémy.

Po čtvrtém góle v tomto zápase se fotbal z hřiště vypařil. Domácím se nadále nic nedařilo, avšak i hřiště po neustálém dešti ztěžklo. Nakonec se hra rozkouskovala. Proto se Spalletti rozhodl stáhnout Keržakova. Vasjanovič pokoušel štěstí a z 40-ti metrů se snažil přehodit Malafejeva. Gogua lítal po celém hřišti a nešetřil ani sebe ani soupeře, za což si nakonec vykoledoval upozornění.

Taktéž Zenit nešel pro fauly daleko. Proto přišel na další zápas s Amkarem o Danniho s Hubočanem. Nalčik pokračoval hledat štěstí v dalekonosných střelách. Geterijev minul, ale Vasin z přímého kopu poslal míč pod břevno. Ještě několik minut měl Spartak na vyrovnání, ovšem změna stavu se nekonala.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele