6. kolo
18.04.2010 16:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Křídla Sovětů Samara 1:0

Spartak Nalčik zvítězil na domácím hřišti nad Křídly Sovětů ze samary 1:0 a nadále je senzačním lídrem ligové tabulky. Stejným způsobem udivilo mužstvo Jurije Krasnožana i ve své premiérové sezoně v nejvyšší soutěži, když byl Nalčik dlouho na prvním místě ruské ligy. Nakonec však spadl až na konečné 9. místo.

Křídla Sovětů se pomalu zvedají po finančních a kádrových problémech v klubu a do Nalčiku nepřijeli jen v roli účastníka. V závěru přestupového období Samara kvalitně posílila a získala mimo jiné i záložníka Olega Samsonova, který zatím nejlepší léta strávil právě v Nalčiku. Samsonovovi, i všem ostatním účastníkům zápasu, však návrat na stadion Spartak znepříjemnil silný déšť.

I v nepříjemném počasí se mohli domácí spolehnout na podporu svého horkokrevného publika a na hřišti byli domácí lepším mužstvem. Svou převahu domácí zúročili už v 27. minutě, když vstřelili první gól zápasu. Vladimir Kisenkov se postavil k rozehrání přímého kopu a z 35 metrů fantastickou ranou překonal zeď i brankáře Cygana, který se stačil jen zoufale natáhnout ke své levé tyči.

Hosté ze Samary se také pokoušeli něco vymyslet směrem dopředu, ale neúspěšně. Naopak domácí mohli v závěru utkání náskok ještě zvýšit, když překvapivá střela Šanicyna skončila na tyči Cyganovy branky a Koncedalova hlavička těsně vedle branky. Žádná další branka už nepadla a domácí zvítězili nejtěsnějším výsledkem 1:0.

Spartak Nalčik se tak vrátil na první místo v ligové tabulce a příští kolo je čeká těžká zkouška na hřišti Spartaku Moskva. Naopak Samara stále zůstává v zóně sestupu.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (1)

Přidat komentář
goodbay

Ten tip, kdyby vyšel je skvělí, ale je to až moc velká pohádka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele