10. kolo
10.05.2010 09:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Sibir Novosibirsk - Křídla Sovětů Samara 4:1

Sibir dokázal letos podruhé zvítězit, když rozdrtil samarská Křídla. Po obdrženém gólů dokázali domácí otočit, když se trefili Tomáš Čížek, Alexej Medveděv, Arunas Klimabičjus a Maxim Astafjev. Křídla vstřelila svůj první venkovní gól v sezóně.

Lépe začali domácí, když se vrhli do zápasu v útočném tempu. Ovšem gól vstřelila Samara. Budylin zabojoval na hranici pokutového území, zkusil vystřelit, ale jeho střelu obránce blokoval. Míč odskočil k Tkačevovi, ten si ho zpracoval a nekompromisně zavěsil.

Na pomoc budoucím účastníkům Evropské ligy přišla standardní situace, které se chopil Čížek. Čech z třiceti metrů vystřelil, balón minul zeď i brankaře a bylo srovnáno. V 16. minutě se chilský brankář Lobos předvedl, když vykryl tvrdou ránu Nagibina. Minutu na to domácí vstřelili další gól díky kapitánovi Alexeji Medveděvovi. K standardní situací, jež se tentokrát nacházela v rohu hřiště, se opět postavil Čížek a sibirský kapitán bez potíži poslal míč hlavou do brány.

Křídla se s takovým vývojem nechtěla smířit. Petrovič se dokázal dostat z dohledu obránců a šel samostatně na Kowalewského, jenže Polák evidentně netoužil po vyrovnání a šanci zlikvidoval. Koncovka poločasu byla aktivnější ze strany hostů. Nejreálnější šanci vyrovnat měl Andžidžal, který chtěl rychlým pasem vyslat do vynikající šance Drmiče, jenže Andžidžal poslal míč mimo cíl.

První nebezpečnou příležitost ve druhém poločase si vytvořili v 58. minutě hosté, když se hlavou snažil prosadit Taranov. Kowalewski však byl bezchybný. Trenér Gazzajev se rozhodl pro zvýšení útočné aktivity, když místo Strelkova pustil na hřiště Savina, avšak Křídla opět inkasovala. Opět po standardní situaci. Čerstvý Klimavičius přeskočil všechny hráče po rozehrávce Vasiljeva, který vystřídal Čížka, a skóroval.

Posledním hřebíčkem do pomyslné rakve byl gól Astafjeva, který domácí nevstřelili jako jediný po standardce. Po skvělé kombinaci s Medveděvem a Degtjarjoven byl Lobos překonán počtvrté. Domácí mohli vstřelit ještě pátý gól, ale Degtjarjov z blízka minul.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele