12. kolo
09.07.2010 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - Křídla Sovětů Samara 3:0

Rubin Kazaň s uzdravenými oporami porazil ve volžském derby Křídla Sovětů 3:0. O branky vítězů se postarali Kasajev, Bucharov a Rjazancev.

Trenér Kazaně Kurban Berdyjev si mohl před utkáním konečně mnou ruce, že většina opor byla zdravých a mimo hru byli jen obránce Šaronov s Ansaldim. V základní sestavě nastoupil i střelec Alexandr Bucharov, který jedná o přestupu do Zenitu Petrohrad.

Na stadionu Centralnyj v Kazani nabídlo volžské derby fotbal obstojného tempa, přitom nad Tatarstánem vládly vysoké teploty a dusno. Nad míčem vládla Kazaň, ale první vážnou příležitost si vypracovaly Křídla Sovětů. V 6. minutě musel proti obloučku Taranova vytáhnout bravurní zákrok brankář Ryžikov. U branky Samary vzbudila vzruch jedině úmyslná ruka Budylina ve vlastním pokutovém území, penalta se nekopala.

V dobré formě hrál záložník Alan Kasajev, který byl důvodem, proč hostující trenér Gazzajev stáhl ze hřiště hořícího Drmiče a nahradil ho mladíkem Callagovem. Právě Kasajev byl u první branky utkání, když jeho chytrá střela zapadla za záda překvapeného Chilana Lobose.

Vrásky na čele vystoupaly trenérovi Berdyjevovi krátce před koncem poločasu, po hlavičkovém souboji se vážně zranil teprve nedávno uzdravený Vitalij Kalešin a byl odnesen na nosítkách a zaměněn Španělem Jordim.

Po změně stran oběma týmům výrazně docházely síly a hrálo se prakticky v chůzi. Blízko vyrovnání byl Petrović, ale po bdělé teči obránce Kazaně jeho přízemní střela jen těsně minula tyč. Na další šance už neměly Křídla Sovětů ani síly ani kvalitu.

O osudu utkání definitivně rozhodl v 79. minutě útočník Alexandr Bucharov, který si naběhl na rohový kop nového muže na trávníku Bystrova a hlavou nekompromisně rozvlnil síť. Za rozhodnutého stavu se dostal poprvé v této sezoně na hřiště Alexandr Rjazancev a svůj návrat na trávníky po vleklém zranění oslavil třetí branku v síti Samary poté, co byl faulován a nařízený pokutový kop sám bezpečně proměnil.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele