7. kolo
24.04.2010 14:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dinamo Moskva - FK Saturn 1:0

Dinamo díky gólu Alexandra Epureana zvítězilo nad Saturnem a po šesti zápasech se zase raduje ze tří bodů. Podmoskevský tým zatím nemá na svém kontě žádné vítězství a v pondělí se po zápase Křídel Sovětů a Amkaru může octnout v sestupové zóně.

Dinamovci přetrhli šňůru pěti domácích zápasů bez vítězství, která začala duelem z loňské sezóny proti Saturnu. Tehdy bílomodří zvítězili v Chimkách 1:0 a od té doby jako když utne. V poslední době dokonce sílily hlasy, že se má Dinamo stěhovat zpět do Moskvy na stadion Eduarda Strelcova.

Týmy se dlouho rozehrávaly. Rychlost hry byla pomalá. Jako první vystřelil na bránu Kokorin a pak se mezi neúspěšné střelce zařadili Angbwa a Česnauskis. Ale postupně na úkor pomalejších hostů přebíralo iniciativu Dinamo. Navíc se zranil Andrej Karjaka a po 15 minutách kulhavé chůze přenechal své místo na hřišti teprve sedmnáctiletému ofenzivnímu záložníkovi Mahmudovi.

Teprve kolem 30. minuty si domácí začali vytvářet nebezpečné šance. Neprosadil se Epureanu, jenž to zkoušel hlavičkou, příležitost propásl i Kokorin, kterému elegantně patičkou poslal pas Voronin. Pět minut nato Kokorin centroval, ovšem Česnauskis nenasměroval balón dostatečně dobře. Za to, že Dinamo neproměnilo své šance, mohlo tvrdě zaplatit. Dobrou šanci měl Jakubko, jenž v pádu dorážel střelu Ivanova, ale míč si našel rukavice připraveného Gabulova.

Hned po přestávce musel zachraňovat Kinský, který vyrazil efektní střelu Voronina z 18 metrů do vzdálenějšího rohu. Šance hostů byla stejně nebezpečnou. Jakubko dlouhou nohou po střele Bojarenceva předstihl Epureana a málem se trefil. Patnáct minut se hrálo ve vysokém tempu, ale takové tempo mimozemšťané neudrželi. Navíc Kobelev celkem brzy střídal. Na hřiště vyběhli Semšov a Dmitrij Kombarov, jenž hned vyslal nebezpečný pas na Samedova. Samedov však střílel pouze do Nachuševa. A po rohovém kopu Dinamo, díky snaze stoperů, vstřelilo gól. Fernández sklepl míč na Epureana a ten s pomocí teče proměnil.

Gordějev poprvé v sezóně zkusil hru na dva útočníky. K Jakubkovi se postavil Dmitrij Kiričenko. Zároveň domácí dohrávali v oslabení. Voronin dostál od Igora Jegorova dvě žluté karty během dvou minut. Avšak ani náznak ohroženi Gabulovovy brány se nekonal.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele