14. kolo
25.07.2010 16:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Anži Machačkala - Těrek Groznyj 1:0

Anži Machačkala na neutrální půdě v sousedním Vladikavkazu porazila Těrek Groznyj 1:0. Hosté byli většinu zápasu lepším týmem, ale ztroskotali v zakončení.

Machačkala musela kvůli špatnému trávníku zápas s Těrekem sehrát na neutrální půdě ve Vladikavkazu. Zatímco domácí měli všechny hráče zdravé, Těreku chybělo více jmen, především absence tvůrce hry Georgijeva výkon čečenského mužstva hodně sráží.

Obě mužstva nastoupili do utkání ospale, mírně lepším týmem byl hostující Těrek. Tým z Grozného si také vytvořil první vážnou šanci, střelu Bracamonteho ale gólman Abajev zázračně zlikvidoval. Anži byla opravdu bezradná, hráči Dagestánců nevyslal mezi tyče ani jednu střelu. Domácí měli problémy i v obraně, kdy především ze standardních situací dělali Těrek týmu trenéra Gadžijeva velké problémy, Ferreira dokonce po jedné z nich orazítkoval tyč.

Výkon Anži se po změně stran nejspíš po tvrdé domluvě Gadžijeva zlepšil, přesto měl Těrek stále více ze hry. Po zranění se v 59. minutě poprvé podíval na hřiště útočník Machačkaly Jan Holenda, který nahradil Tagirbekova. Od příchodu Čecha bylo před brankou Těreku mnohem rušněji.

Ještě víc ale hru Anži oživil Strelcov, který se rovněž vrátil po dlouhém zranění. Nejprve vytvořil šanci pro Agalarova, ale toho na poslední chvíli zatavil Haimovic a poté už se domácí radovali z branky, když po jeho přihrávce vyslal tvrdou střelu na gólmana Dikana a ten kapituloval.

Těrek se hnal za vyrovnáním a málem toho docílil. Proti Arceho zakončení se ale opět vytáhl Abajev. Ve zbylých dvaceti minutách se Těrek proti zlepšení defenzívě neprosadil. Hřiště Vladikavkazu tak velebí soused ze sousední republiky.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele