29. kolo
20.11.2010 12:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Amkar Perm - Spartak Nalčik 3:1

Perm si doma dokázal poradit se silným Nalčikem a i nadále žije svůj sen o záchraně. Před domácími diváky vyhrál Amkar 3:1.

Úvod zápasu byl ve znamení útoku. Oba týmy potřebovaly vyhrát a oba týmy útočily, seč jim síly stačily. První gól přinesla již 16. minuta. Hvězda posledních kol a spasitel Permu Pejev se dostal k míči na pravém křídle a měl mnoho času, nacentroval před branku, kde měl dva spoluhráče a první z nich, Ristič, se dostal k míči a z pěti metrů se nemýlil - 1:0.

Po gólu byli aktivnější hosté. Prosazovali se zejména po rozích a autech, ale pevná obrana a zahuštěné pokutové území Permu byly pro hosty nerozluknutelným oříškem. V 28. minutě se ozvali zase domácí, Topču sklepl Volkovovi, ale jeho střela z 25 metrů skončila v rukavicích Kolinka. A tak udeřilo na druhé straně. konkrétně v 32. minutě. Hosté kopali roh, na který Usminskyj špatně zareagoval a nevyběhl ani za balonem, ani nezůstal na čáře, v půli cesty se zarazil. Toho využil Golič a střelou na bližší tyč srovnal na 1:1.

Na konci prvního poločasu se po průniku Pejeva dostal k míči Topču a z 25 metrů pálil mimo. To byla také poslední šance prvního poločasu, který skončil zaslouženě remízou, která nevyhovovala nikomu.

Druhý poločas začali lépe domácí. Aktivní Pejev střílel a centroval, co to šlo, ale ne a ne se trefit. A když po jeho rohu trefil Volkov jednoho z obránců, tak málem přišel trest. Hrdina minulého zápasu Gošokov se dostal po levém křídle až k brance, kde z ostrého úhlu pálil k tyči, ale Usminskyj byl připraven. A tak se nakonec radovali domácí. O dvě minuty později utekl Volkov taktéž po levém křídle a přihrál pod sebe na hranici vápna, kde bylo mnoho hráčů, ale níkým nehlídaný Topču měl hodně času si rozmyslet, co udělá. A udělal to správně. Střelou pod břevno nedal Kolinkovi šanci - 2:1.

Poté se hra uklidnila, až v 68. minutě po centru Pejeva hlavičkoval Belorukov, ale ještě se nemohl radovat, neboť netrefil branku. Jeho čas přišel až v 74. minutě. Kolomějcev centroval z levého křídla a kapitán domácích se po prudké ráně hlavou na bližší tyč mohl poprvé v této sezoně radovat z gólu - 3:1.

Po gólu se opět nadechli hosté, ale nebyli s to nic vymyslet, domácím stačila dobrá obrana a občasné protiútoky, které vedl hlavně Pejev, ale nic z toho nebylo. Až v nastavení pálil Kolomějcev, ale Kolinko byl připraven. Zápas tak skončil 3:1 ve prospěch Amkaru, který tak stále dýchá. Nalčiku se rozplývá sen o pohárové Evropě.

Autor: Jan Nápravník / www.championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele