21. kolo
18.09.2010 13:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Amkar vyhrál bitvu, ale zatím ne válku !

Amkar Perm si v dnešním zápase poradil se Samarou a utekl jí v tabulce na 5 bodů. Smutným hrdinou zápasu byl Savin, který vyrovnal na 1:1, ale vsítil také rozhodující gól na 2:1, tentokrát vlastní.

Lépe do utkání vstoupila Samara, Samsonov centroval a Taranov hlavičkoval pouze do náruče Usminského. To se událo v 3. minutě. V patnácté udeřilo na druhé straně. Pejev se dostal k balonu v pokutovém území a vystřelil přímo na Lobose, ten jeho prudkou střelu vyrazil jen před sebe, kde stál připravený debutant Ristič, který Lobose v pohodě přehodil - 1:0.

Poté se hra trochu uklidnila, domácí se zatáhli a kontrolovali hru, to Samařané se nemohli dostat do nějaké kloudné akce. Až ve 37. minutě kopal Djordjevič přímý kop, ale jeho střela nenašla cíl. Pět minut na to mohlo být na stadioně Zvezda ještě veseleji. V tomto zápase výborný Pejev kopal přímý kop a balon se snesl na hlavu stopera Belorukova, jehož hlavička mířila pouze do břevna. Lobos v brance stál jako opařený. V 45. minutě se ukázalo staré otřepané pravidlo "nedáš-dostaneš". Samsonov utekl po pravém křídle a přes tři obránce vyslal přihrávku do vápna a Savin pouze nastavil placírku - 1:1. Tak skončil i první poločas.

Jak se skončilo v prvním poločase, tak se začalo v druhém. Hráči byli možná ještě myšlenkami v šatnách, když v Pejev rozehrával přímý kop z ostrého úhlu. Jeho centr chtěl zužitkovat Topču, který akrobaticky mířil docela nepřesně, ale jeho spíš přihrávku než střelu uklidil do branky bezmocného Lobose Savin. Opět nastavil placírku a opět se nemýlil, bohužel pro hosty - 2:1.

Další šanci přinesla až 79. minuta, když Taranov obstřelil zeď a brankář domácích Usminskij vystřihl zákrok jak z dílny Lva Jašina. Hezká robinzonáda. Dvě minuty na to mohli vést domácí o 2 branky. Ristič po centru hlavičkoval a Lobos pohotově vytěsnil nad. Více se v tomto zápase nestalo, a tak Amkar vyhrál veledůležitý zápas o záchranu 2:1 a podnikl tak možná rozhodující únik v honbě za záchranou.

Autor: Jan Nápravník / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele