13. kolo
12.07.2009 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - FK Moskva 1:0

Zenit Petrohrad na domácím hřišti uhrál důležité vítězství nad FK Moskva. Svěřenci Miodraga Božoviče nedokázali navázat na dosavadní výborné výsledky a domácí Petrohrad se na ně v tabulce dotáhl na rozdíl jediného bodu.

Domácí trenér Dick Advocaat po letní pauze lehce pozměnil sestavu, tou největší však byla vynucená změna na postu brankáře. Zraněného Malafejeva zastoupil po dlouhé době opět Kamil Čontofalský a odvděčil se výborným výkonem. Jenom na lavičce naopak zůstal český záložník Radek Šírl, kterého nahradil na levém kraji obrany Korejec Kim.

První poločas příliš fotbalových momentů a nebezpečných situací nenabídl. Aktivnější byl domácí Zenit, ale chyběla mu především finální přihrávka k tomu, aby si vypracoval vážnější šance. Nejdůležitějším momentem první půle tak bylo zranění opory hostů Hectora Bracamonteho. Ten ve 30. minutě musel odstoupit kvůli zranění, které si přivodil při souboji s brankářem Čontofalský.

Do druhé půle vystřídal nevýrazného Husztiho mladý talent Ionov a hru svého mužstva výrazně rozhýbal. Výborný vstup do druhého poločasu Zenit završil gólem v 56. minutě. Stoper Ivica Križanac si jako zkušený útočník v pokutovém území zpracoval míč na prsa, kličkou položil na zem obránce a technickou střelou překonal Ževnova, který nedokázal zareagovat na drobnou teč jednoho z obránců.

Klíčový moment zápasu přišel v 76. minutě. Hostující Grigalava upadl v pokutovém území po souboji s Pogrebňakem a sudí Malyj k údivu domácích odpískal pokutový kop k jehož exekuci se postavil Aleksandr Samedov. Jeho střelu doprostřed branky Čontofalský vyrazil nohami, ale na dorážku jednoho z nabíhajících hráčů už nestačil. Eduard Malyj však gól neuznal za předčasné vyběhnutí hráčů Moskvy do vápna a k nevoli hostů nařídil odkop od branky.

V infarktovém závěru kdy se střídaly šance na obou stranách už další gól nepadl a Zenit tak udržel nejtěsnější vítězství 1:0.

Autor: Martin Olšovský / fczenit.blog.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele