18. kolo
16.08.2009 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Spartak Moskva - FK Moskva 2:1

Dramatické metropolitní derby mezi Spartakem a FK Moskva vyšlo lépe domácím. Červenobílí v Lužnikách zásluhou branek dvou mladíčků Jakovleva a Makejeva porazili měšťany 2:1. Trenér hostů Miodrag Božovič poprvé ve své kariéry v Rusku prohrál dva zápasy v řadě, naproti tomu Spartak ukončil dvouletou sérii klopýtnutí s granátově-červenými.

Kouč Spartaku Karpin překvapil nasazením osmnáctiletého Pavla Jakovleva, a jak se ukázalo, ve schopnostech talentovaného útočníka se nemýlil. Od prvních minut patřil Jakovlev k nejlepším hráčům na trávníku. První poločas byl především boj, hráči FK Moskva hráli v bojovném, někdy až zákeřném duchu. Terčem jejich nevybíravých zákroků byl především ofenzivní mág Spartaku Alex Raphael Meschini. Emotivní utkání každou minutou gradovalo, ve 28. minutě takříkajíc Šešukov zboural Alexe a strhl se menší konflikt, za který bylo žlutou kartou odměněno hned několik fotbalistů na obou stranách.

Fotbalových momentů bylo poskromnu, více ze hry měl Spartak. Domácím se podařilo mírnou převahu zužitkovat ve vedoucí branku v nastaveném čase prvního poločasu. Skvělou spolupráci Wellitona s Jakovlevem zakončil ruský útočník tvrdou ranou přesně pod břevno.

Plány Spartaku uhlídat jednogólové vedení a postupem času hrozit z brejků zhatil v 51. minutě záložník Vukič. Hráči Spartaku se nechali strhnout unikajícím Samedovem, bývalý hráč Spartaku toho využil ke zpětné přihrávce a srbský playmaker Vukič měl jednoduchou pozici.

Spartaku se dlouho nedařilo překonat pevnou obrannou tvrz FK Moskva a v 80. minutě se dokonce hosté málem dostali do vedení. Své sólo ale Golyšev zakončil do míst, kde stál Džanajev.

V 87. minutě nastal klíčový moment utkání. Rohový kop Alexe upustil gólman Ževnov před dorážejícího Kovalčuka, ten sice nastřelil tyč, ale z další dorážky zlomil měšťanské srdce obránce Jevgenij Makejev.

Vedení 2:1 si Spartak Moskva pohlídal a na vedoucí Rubin Kazaň tak stále ztrácí pouhý bod.

Autor: David Kubáň / Eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele