17. kolo
08.08.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Kubaň Krasnodar - FK Saturn 0:2

Sobotní herní den v RFPL ukončil zápas v Krasnodaru, kde místní Kubaň, vedená Sergejem Ovčinnikovem, hostila podmoskevský Saturn. Už z počátku zápasu zůstali domácí pouze v deseti, což ovšem nepřekáželo ve vytváření nepříjemných situací u branky hostů. Hra se však rozhodla až v posledních minutách, nutno podotknout, velmi překvapivě.

Smutnými hrdiny zápasu byli oba brankaři Kubani. Prvního, Alexeje Botviněva, poslal předčasně do sprch rozhodčí Almir Kajumov už ve čtvrté minutě za hru rukou mimo pokutové území. Druhý, Bogdan Karjukin, chyboval v 79. minutě a jeho chyba stála domácí bod.

Ovšem i v deseti byli hráči Kubani více než vyrovnaným soupeřem. Kasajev, Haminu, Traore i Keita neustále ohrožovali Kinského svatyni, bohužel bezúspěšně. Saturn sázel hlavně na brejky a snažil se vymáčknout maximum ze standardních situací u branky soupeře. Někde uprostřed poločasu začalo tempo hry uvadat a společně s nim i koukatelnost zápasu. Fotbalisté začali zkoušet střely z dálky, ani tato taktika však gól nepřinesla. Ke konci poločasu bylo k vidění na obou stranách několik střel ze standardních situací a střel z pasů, všechny ale šly mimo cíl.

Po změně stran začali domácí hrát s větší aktivitou. Kasajev se dokázal probit až do pokutového území a před jasným gólem zachránila "mimozemšťany" brankařská konstrukce. Odpovědi hostů byla šance Haliloviče, který málem vstřelil gól po centru Nachuševa.

Půl hodiny před koncem zápasu dostali hráči Kubani reálnou možnost otevřít skóre. Zuela se s míčem ocitnul několik metrů od brány, ale jeho střela, která minula všechny obránce Saturnu, šla těsně vedle tyče.

Podmoskevští hráči postupně situaci na hřišti vyrovnali. Zdálo se, že Ramenčané odpovídají útokem na každý výpad Kubani. Nicméně kvalita vytvářených šanci se provedení od provedení lišila. Hosté se pořád snažili vytěžit maximum ze standardních situací. Postupně se na hře domácích začala projevovat hra v deseti. Ramenčanům se dařil pressing a na přístupu k pokutovému území Kubani vznikali mezery, čehož podmoskevští fotbalisté využívali pro střely z dálky.

Nic nepředpovídalo gólovou koncovku, každopádně ne takovou, jaká vznikla. Dmitrij Loskov vyslal dalekonosnou střelu, která se proměnila v rohový kop. Po jeho rozehrání střílel hlavou na bránu Ruslan Nachušev. Gólman Karjukin měl šanci odhadnout let balonu, jeho snaha ho vyrazit ovšem přišla vniveč, míč se ocitl za jeho zády.

Necelé tři minuty na to Boaventura fauloval v pokutovém území Alexeje Ivanova. Hlavní sudí utkání Almir Kajumov bez zaváhání ukázal na značku penalty. Tu bez problému proměnil Dmitrij Loskov. Tak byl během několika minut osud utkání zpečetěn, a ani Harun Babangida, který vystřídal Alana Kasajeva, to nedokázal nijak změnit. Vítězství posunulo Saturn na osmé místo, Kubaň se po tomto zápase nachází na poslední nesestupové příčce.

Autor: Alexandr Mironov / sport.ru, gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele