15. kolo
25.07.2009 14:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - FK Saturn 0:2

Samarské Křídla už pošesté v řadě nevyhrály, v sobotním utkání patnáctého kola podlehli svěřenci trenéra Leonida Sluckého 0:2 na domácí půdě Saturnu. Za hosty se otevřel skóre19letý debutant Vasiev, účet utkání v závěru uzavřel zkušený Kiričenko.

V Samaře se před debutem v Evropské lize nedaří vůbec nic, problémy má klub jak na sportovní, tak ekonomické stránce a odrazem těchto negativních věcí byla dnešní návštěvnost na stadionu Metallurg, místo tradičně naplněných tribun bylo vidět hodně volných míst.

První poločas se hrál bez větších šancí. Územní převahu měli domácí, kteří si také vytvořili více momentů před brankou Kinského, hosté se spoléhali na brejky.

Úvod druhého dějství patřil českému gólmanovi Kinskému, který si poradil s nebezpečnými střelami Kalačeva a Kulika. Nedáš - dostaneš. V 62. minutě se hosté dostali do vedení, když centr Loskova usměrnil do sítě debutant Vasiev. Hned poté trenér Saturnu Gordějev stáhl Loskova a místo něj poslal Okoronkwa. Nigérijec měl hned na kopačce snížení, ale minul.

Samara logicky nemohla být s tímto stavem spokojena a začala dostávat defenzívu Saturnu pod tlak. Křídla se dokonce dočkaly gólu, ale Belozerovi byl pískán faul na Kinského. O chvíli později hosty zachránil Angbwa, který na poslední chvíli zakročil proti střele Ignatjeva.

Domácí se hnali za vyrovnáním, ale zapomněli na zádní vrátka. Po jednom z brejků se báječnou přihrávkou prezentoval střídající Sapeta, když našel na hranici ofsajdu Kiričenko a zkušený kanonýr vstřelil chladnokrevně svůj šestý gól v této sezoně ruské ligy.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Go Samara Go !!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele