12. kolo
14.06.2009 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Saturn - Lokomotiv Moskva 2:0

Lokomotiv v prvním zápase po návratu Jurije Sjomina na trenérský post prohrál v Ramenskom se Saturnem. Hrdinou zápasu se stál pětatřicetiletý Dmitrij Loskov, tvůrce mnoha úspěchů železničářů za vlády Sjomina na začátku tisíciletí.

Veterán vytvořil gólovou šancí pro Zelaa a sám pak vstřelil úžasný gól z dálky. Po druhém vítězství v řadě pod taktovkou Andreje Gordějeva se Saturn posunul na dvanácté místo, když přeskočil Tom a dohnal Kubaň.

Neuplynuly ani čtyři roky, kdy Sjomin opouštěl Lokomotiv, aby mohl trénovat ruský národní tým, se kterým neprohrál ani jeden zápas. Přesto však na mistrovství světa v Německu nepostoupil.

Namísto distancované Syčeva se v útoku objevil Odemwingi, který si odpykal diskvalifikaci v zápase se Spartakem. Lokomotivu chyběli i další potrestání hráči, Fininho a Glušakov. Do sestavy se naopak vrátil Kočiš, Gatagov se přemístil na levé křídlo. Dujmovič se opět postavil na své obvyklé místo do středu pole, v obraně se zase objevil tři zápasy chybějící Baša. Prakticky jedinou personální novinkou se stál příchod sedmnáctiletého forvarda Dmitrije Poloza. Tento zápas byl jeho první v této sezóně.

S Gordějevem na lavičce Saturn nepustil ani jeden gól. Tentokrát se však mladý trenér musel obejít bez dvou krajních obránců. Leonid Kovel odjel s národním týmem Běloruska na Mistrovství Evropy do 21 let. Na jeho místo se postavil Angbwa, který Saturnu chyběl skoro dva měsíce. Na levou stranu se namísto Nachuševa postavil univerzál Petr Němov.

Kromě toho, Romana Vorobjeva v centru pole vyměnil Loskov, který vynechal zápas na umělé trávě v Permu. Do branky se vrátil Antonín Kinský.

"Mimozemšťané" si už na svého nového trenéra zvykli a vytvořili si vítězného ducha, hráči Lokomotivu si však na nového kouče musí zvyknout. Proto také podmoskevští fotbalisté začali zápas jak se sluší a patří na domácí tým a ne jako outsideři. Už v osmé minutě po centru Angbwy střílel hlavou Kiriličenko, bohužel pro něj šla střela těsně nad branku. Sedm minut nato centroval zprava Ivanov a Kuzmičev zkoušel hlavičkovat, ani tentokrát ale gól nepadl.

A přece jen domácí otevřeli skóre. Loskov, jako by si zavzpomínal na svá nejlepší léta, ze standardní situace nakopl balon přesně na místo, kam nestíhal doběhnout Marek Čech. Byl tam ovšem Zelao a v klidu zakončil.

Ke konci poločasu se Lokomotivu zranil Dujmovič, jeho místo zaujal Stanislav Ivanov Ve středu hřiště působila hra Jevsejeva s Loskovem mnohem zajímavěji než Charlese s Ivanovem. Vepředu si Odemwingi hrál svou vlastní hru a ani se neohlížel na spoluhráče. Na druhou stranu vytvořil tu nejnebezpečnější šanci prvního poločasu, kdy Nigerijec střílel hlavou ze sedmi metrů, jenže přímo do náruče připraveného gólmana.

Po přestávce Sjomin poslal do hry na pomoc Odemwingiemu Falla, který nahradil Gatagova. Zanedlouho však začal kulhat Rodolfo a Lokomotiv musel provést druhé nucené střídání. Kapitánskou pásku převzal Odemwingie a u postraní čáry čekal na vystřídání Ďurica. Lokomotiv hrál chvíli v deseti a domácím se podařilo vstřelit druhý gól. Loskovovi se podařila dalekonosná střela. Tento gól byl symbolický, protože pětatřicetiletý hráč nevstřelil branku skoro rok, v loňské sezoně se trefil pouze proti Chimkám.

Až po 60. minutě dostali hosté míč pořádně na kopačky a mohli hrát na polovině soupeře. Janbajev střelou z dálky protáhl Kinského a Odemwingie promáchl. Gordějev se rozhodl zahustit střed pole a na hříště pustil Romana Vorobjeva.

V 73. minutě střílel Fall z pěti metrů vysoko. V následujícím protiúderu nastřelil Kiričenko tyč, když pálil z ostrého úhlu. Hned na to nejlepší střelec Saturnu byl vystřídán nejlepším střelcem loňské sezóny, Markem Topičem. Po svém příchodu Bosňan začal útok a po nahrávce Loskova střílel Angbwa vedle.

Následně Gordějev vystřídal Loskova, kterého vyprovázely ovace, a na hříště vyběhl mladý Zapeta. Poslední minuty hosté zkoušeli překonat Kinského z dálky, ani jedna střela českého brankaře ovšem nepřekonala.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele