5. kolo
18.04.2009 13:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Saturn - FK Moskva 0:1

Premiérová branka argentinského útočníka Hectora Bracamonteho v tomto ročníku ruské ligy zajistila FK Moskva tři body z hřiště Saturnu.

Fotbalisté FK Moskva vstoupili do utkání na hřišti Saturnu aktivně, sebevědomí plynoucí z přesvědčivého vítězství nad Spartakem Moskva bylo na svěřencích kormidelníka Miodraga Božoviče znát. Saturn držel nad vodou český gólman Antonín Kinský, když v krátkém časovém sledu vychytal šanci Tarasova a následné dorážky Bracamonteho a Vukiče. Není divu, že je Kinský považován za nepostradatelného člena základní sestavy.

Další scénář utkání už nebyl pro FK Moskva tak růžový, v prvním dějství se moskevskému celku zranili dva hráči Da Costa a Vukič. Změny v sestavě s měšťany evidentně zacloumaly a Saturn začal vystrkovat růžky, zejména střela Kiričenka z třiceti metrů měla gólové parametry, ale Jurij Ževnov míč vyrazil nad břevno.

V závěru prvního poločasu se oba celky rozdělily po jednom sporném momentu. Nejprve pomezní zaznamenal kontroverzní ofsajd u Bracamonteho, který mohl jít sám na branku. Podobně zastavil lajnový sudí i Marka Topiče na druhé straně. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Druhý poločas byl na šance ještě bohatší. Nejprve zahrozil Saturn poté, co obránce Zelao hlavou orazítkoval břevno. Hosté měli o poznání více šancí, v koncovce neuspěli Bracamonte, Samedov ani Jakubko. Dnes byli hráči FK Moskva oproti duelu se Spartakem neproduktivní, přesto se gólu dočkali. V 77. minutě vznikl po ostré přihrávce Nababkina z pravé strany závar, ve kterém se nejlépe zorientoval Bracamonte a překonal Kinského.

Po vstřelené brance se fotbalisté FK Moskva zatáhli a navíc přišli o jednoho muže, po druhé žluté kartě šel pod sprchy Dmitrij Tarasov. V nastaveném čase měl Saturn několik skvělých možností vyrovnat, ale v koncovce měl smůlu Kiričenko i Topič.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele