27. kolo
31.10.2009 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Moskva - Zenit Petrohrad 1:0

Zenit Petrohrad prohrál brankou v 85. minutě na stadionu FK Moskva 1:0 a přišel o reálnou možnost získat titul. Petrohrad se navíc ještě bude strachovat o účast v Lize mistrů, zatím je třetí, ale jeho dnešní soupeř FK Moskva se dotáhl na rozdíl skóre.

Už ve druhé minutě protáhl Ževnova střelou zdálky Fajzulin, který v sestavě Zenit nastoupil za zraněného Rosinu. Jak se ukázalo, fanoušci se tímto slibným momentem namlsali zbytečně, oba celky k utkání přistoupily opatrně a hrálo se prakticky bez šancí. Těsně před koncem poločasu se mohl vyznamenat záložník FK Moskva Samedov, ale nastřelil nohu jednoho z hráčů Zenitu.

Na začátku druhého poločasu si Zenit Petrohrad vytvořil první gólový moment utkání, po centru Širokova ale střílel Turek Tekke chabě. Zenit zvyšoval obrátky, ale hráči FK Moskva se tempa drželi a práci měl i Malafejev. Ruský reprezentační gólman si poradil se střelou Samedova mířící na přední tyč a v další šanci FK Moskva musel jeho chybu hasit Šírl.

Závěrečná patnáctiminutovka začala pokusem Zyrjanova, který bravurně vyrazil brankář měšťanů Ževnov. Zenit Petrohrad dělal pro zisk tří bodů v závěru maximum a pět minut do konce zápasu si nepohlídal zadní vrátka a z brejku rozradostnil FK Moskva Šešukov. Trenér Anatolij Davydov poté poslal na hřiště dva útočníky Kežmana a Kornilenka, ale k vyrovnání to nevedlo, naopak blízko další branky FK Moskva byl Kirill Nababkin.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1. (Samedov - Bystrov)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele