4. kolo
11.04.2009 12:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

FK Moskva - Spartak Moskva 3:1

Na nedůraz ve vlastním pokutovém území a dvě neuhlídané standardní situace doplatil Spartak Moskva v sobotním ligovém utkání na hřišti FK Moskva. Favorit prohrál 1:3 a po dalším nepřesvědčivém výkonu se fanoušci ptají, zda má tento tým vůbec na titul.

Spartaku se vůbec nepovedl vstup do utkání, ve druhé minutě si Bracamonte pokryl míč před Jiránkem, přes nedůraznou obranu hostů prostrčil míč na Česnauskise a záložník FK Moskva pohotovou střelou od břevna vsítil premiérový gól měšťanů v ročníku 2009. Svěřenci trenéra Michaela Laudrupa se ani nestačili vzpamatovat z inkasované branky a gólman Pletikosa lovil míč ze sítě podruhé, v sedmnácté minutě nikým nehlídaný Epureanu hlavičkoval po standardní situaci Samedova.

Červenobílí se samozřejmě snažili s nepříznivým vývojem něco dělat, Baženov běžel z levé strany sám na brankáře, ale v práci s míčem byl pomalý a jeho střelu skluzem zastavil hrdina předchozích okamžiků Epureanu. Důraznou obranu FK Moskva podle očekávání zaměstnávalo duo Alex - Welliton, ale druhý jmenovaný ve svých dvou šancích v prvním dějství neuspěl.

Spartaku nevyšel ani vstup do druhého poločasu a třetí hřebíček do hostující rakve mohl zatlouct Vukič, ale sám před Pletikosou mířil vysoko nad branku. Kormidelník Spartaku tak poslal do hry Ryžkova a Bystrova, kteří nahradili nevýrazné duo Sajenko a Carioca.

Vykřesat jiskřičku naděje mohl pro Spartak Alex, po centru mladičkého Grigorjeva (možná nejlepšího hráče Spartaku) mu jeho hlavičku z brankové čáry vykopl hrdina utkání Epureanu.

Gól tak padl opět na druhé straně, v 68. minutě obrana Spartaku při standardní situaci opět neuhlídala fotbalisty FK Moskva a obrovitý záložník Dmitrij Tarasov poslal míč hlavou přesně k tyči.

Za stavu 0:3 už měl Spartak minimální šance bodovat, v závěru tak jen zkorigoval z penalty Alex. Pokutovému kopu předcházel faul Okoronkwa na útočníka Wellitona. V devadesáté minutě dokonce mohl snížit na rozdíl jedné branky záložník Vladimir Bystrov, ale jeho prudkou střelu mu vyrazil gólman Ževnov.

Spartak prohrál 1:3 a opět nepřesvědčil fanoušky, že dokáže navázat na neporazitelnou mašinu z devadesátých let. Naproti tomu domácí fotbalisté můžou slavit první tři body v této sezoně.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele