30. kolo
29.11.2009 12:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

FK Moskva - Dinamo Moskva 1:2

FK Moskva nevyšel závěr soutěže a moskevský klub tak příští sezónu evropské poháry hrát nebude, přesto se dá brát toto umístění jako úspěch, na kterém má velkou zásluhu nový trenér Miodrag Božovič. V sobotním třicátém kole ruské ligy měšťané doma podlehli Dinamu 1:2.

V sestavě domácích se neobjevil Alexandre Epureanu, který v zimě zamíří právě do Dinama Moskva. Zatímco KF Moskva živil šance na Evropskou ligu, hostující Dinamo už shromažďuje plány pro příští sezónu, kde chce hrát mnohem významnější roli než letos. Úvod utkání ale vůbec neodpovídal rozdílné důležitosti zápasu pro oba celky. V sedmé minutě se odkop zadáka FK Moskva Da Costy dostal ke Kolodinovi a ten ho napálil za záda brankáře Ževnova.

Potom mohl Ževnova překonat i Aguiar, který příští rok asi odejde na hostování. Ve 21. minutě šel navíc pod sprchy záložník granátově-červených Zvonimir Vukič za potyčku s Australanem Wilshirem. Dinamo početní výhody využilo, Leandro Fernandez proměnil v gól měkký centr Smolova. Jiskru naděje pro FK Moskva vykřesal vlastním gólem střelec úvodní branky Dinama Denis Kolodin, když nešťastně změnil směr střely Nababkina.

Během poločasové přestávky vystřídal Božoviče neviditelného Česnauskise mladým Strelkovem, ale Dinamo, v jehož dresu vyběhl do druhého poločasu záložník Ropotan, útočilo stále nebezpečně. Korokin dokonce orazítkoval břevno. Také domácí trefili brankovou konstrukci po střele záložníka Alexandra Samedova. FK Moskva pochopil, že na evropské poháry už má minimální šanci a utkání se tak dohrávalo v poklidném tempu. V závěrečných minutách vběhl na trávník stadionu Eduarda Strelcova fanoušek, který po hrací ploše dlouho nerušeně pobíhal. Vypadalo to, jako by pro pořádkovou službu skončila sezóna těsně před koncem.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele