12. kolo
14.06.2009 12:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Moskva - CSKA Moskva 2:0

Minimálně do konce letní přestávky bude FK Moskva lídrem ruské Premier Ligy. O posunu do čela rozhodlo vítězství nad CSKA Moskva 2:0. Armádní klub prohrál druhé utkání v řadě a po dalším z nepřesvědčivých výkonů klesl na nepohárové pozice.

Na koně poslal FK Moskva rychlý úvodní gól, už ve třetí minutě se závaru v pokutovém území CSKA dostal k míči z druhé vlny naběhnuvší Samedov a propálil Akinfejeva. Další minuty prvního poločasu byly ve znamení marného dobývání skvělé defenzivy měšťanů slavnějším armádním klubem. Hosté hrozili z křídel, kde byl hlavně na pravé straně aktivní Maazou, ale klíčové souboje prohrávali. Jednou nebezpečně centroval i Luboš Kalouda, který se poprvé objevil v základní sestavě CSKA, ale pro míč si v pohodě došel Ževnov. Český záložník měl v 35. minutě největší šanci nepřesvědčivých armějců, ale v dobré pozici minul branku FK Moskva.

Obraz hry se nezměnil ani v druhém dějství. Čtyři minuty po poločasovém hvizdu dokonce FK Moskva přidalo druhou branku, po obrovské chybě Šemberase v rozehrávce skóroval Krunič. O pár minut později se dostal na hřiště další český fotbalista Tomáš Necid. Se svým krajanem Kaloudou si však zahrál jen pár minut, protože bývalou hvězdu Brna nahradil Turek Erkin.

Domácí FK Moskva takticky vyzrálým a bojovným výkonem přivádělo hráče CSKA Moskva k zoufalství. Svěřenci trenéra Božoviče také hrozili z brejkových situací, po jedné z nich vyrazil Akinfejev střelu Česnauskise mířící pod břevno. V 72. minutě mohl Tomáš Necid vrátit CSKA do utkání, po centru Ščennikova v největší šanci CSKA hlavou minul. Nebezpečně pálil i Vágner Love, ale jen do boční sítě.

Vítězstvím 2:0 se posunulo FK Moskva do čela tabulky, kde bude minimálně měsíc, protože ruská liga teď má letní přestávku. Armádní klub má přes léto o čem přemýšlet, v jedenácti odehraných ligových zápasech už čtyřikrát prohrál...

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele