29. kolo
16.11.2008 12:00 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Vladivostok přišel o překvapivé vítězství proti Spartaku v závěru, ale sestoupil by i tak

Vladivostok byl blízko senzaci, ještě v 89. minutě vedl nad favorizovaným Spartakem Moskva 2:1, vyrovnání ale přinesla trefa Maidany. Protože však konkurenční FK Chimki vyhrály, Vladivostok by v nejvyšší soutěži neudrželo ani vítězství. A tak se Luč loučí s elitní ruskou soutěží.

Fanoušci Vladivostoku se už smířili s tím, že jejich svěřenci opustí ruskou Premier Ligu a stadion Dinamo naplnili jen zřídka. Hostující Spartak cestoval na dálný východ s vědomím, že musí uhrát co nejlepší výsledek, v minulém kole si zkomplikoval prohrou proti Lokomotivu možnost startovat v evropských pohárech příští rok.

Lepší vstup si hodně oslabený Spartak nemohl představit. Ve 4. minutě Rodriguez našel dlouhým pasem Pavlenka, mladý záložník obehrál brankáře Poljakova a poslal hosty do vedení. Rychlá branka však Spartak neuklidnila, vpřed se hnal houževnatý Vladivostok. Obranu Spartaku zlobili především Gvazava a Leandro, výraznější šanci ale brankář Pletikosa řešit nemusel. Zvýšit mohl útočník Spartaku Baženov, ale ve velké šanci neuspěl.

Vladivostoku ve druhém poločase nezbývalo nic jiného než útočit. Leandro si pohrál s nejistým Rodriguezem, jeho centr našel hlavičku Gvazavy a bylo vyrovnáno. Ze strany Vladivostoku to nebylo vše, do překvapivého vedení 2:1 ho dostal Bulyga. Minutu před koncem uchránil Spartak od porážky Maidana, který zakončil po centru z pravé strany. Sympatický výkon Vladivostoku tak přinesl ovoce v podobě remízy 2:2, ale protože FK Chimki porazily Spartak Nalčik, svěřenci trenéra Altmana se loučí s nejvyšší soutěži.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele