29. kolo
16.11.2008 12:00 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Lokomotiv pohodlně vedl, nakonec se strachoval

Lokomotiv sice proti FK Moskva vedl o tři branky, ale o vítězství se pak musel do konce zápasu strachovat, nakonec však vedení 3:2 uhájil.

Lokomotiv, stále myslící na příčky zaručující evropské poháry, měl výborný vstup do utkání. V 10. minutě jeho kapitán Dinijar Biljaletdinov vlétl z levé strany do pokutového území FK Moskva a jeho přihrávkou Dmitrij Syčev nemohl pohrdnout. Po úvodní brance se Železničáři soustředili na defenzívu, což se nelíbilo trenéru Rachimovi, který své svěřence stále nabádal k aktivní hře.

V rozmezí 34. a 37. minuty vstřelil Lokomotiv dvě branky. U druhé branky Loko opět zafungovala spolupráce mezi Biljaletdinovem a Syčevem. První jmenovaný si poradil se zadáky granátově červených, poslal centr na hlavu Syčeva a ten pohodlně vsítil svou druhou branku v zápase. Třetí branku mělo na svědomí duo Odemwingie - Glušakov, mladý záložník využil krásného vysunutí od Nigerijce a zvýšil na 3:0. Fotbalisté FK Moskva v té době byli na ručník.

Jejich trenér Oleg Blochin během poločasové přestávky udělal řadu změn, ze hry šlo trio Godunok, Okoronkwo a Čížek (navrátivší se do sestavy). Místo nich šli na hřiště Nababkin, Strelkov a Epureanu. Nutno podotknout, že změny FK Moskva hodně pomohly.

Přestože se Lokomotiv snažil profesorky držet míč a kontrolovat hru, aktivitu FK Moskva korunoval v 58. minutě, kdy si Samedov pohrál se dvěma soupeři a Marek Čech byl v brance domácích zbytečně. Fotbalisté Lokomotivu znervózněli a začali chybovat. Měšťané toho využili a obléhali branku Marka Čecha. Momentů si vytvořili skutečně hodně, ale do konce utkání už udeřili pouze jednou, v 76. minutě se nemýlil z dorážky Bracamonte.

Emoce v závěru utkání pak nevydrželo duo Samedov a Syčev, oba kohouti se do sebe pustili a od sudího Nikolajeva byli za svůj výstup odměněni červenými kartami. Nervózní utkání tak vyhrál Lokomotiv 3:2, ale od ztráty bodů byl velmi blízko.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele