9. kolo
06.05.2008 17:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

FK Moskva - Rubin Kazaň 1:2

Fotbalisté FK Moskva se sice díky brance Kalešina dostali do vedení, ale nakonec na domácím stadionu Eduarda Strelcova neuhráli ani bod. Rubin může děkovat náhradníkům, vítězství 2:1 mu vystřílelo duo Kabze a Rjazancev.

Zajímavé utkání na vlastní oči sledoval lodivod ruské reprezentace Guus Hiddink. Domácí posílení vítězstvím v Nalčiku vstoupili do zápasu aktivně, nebezpečné bylo především útočné duo Bracamonte a Adamov. Poprvé v zápase dal o sobě výrazně vědět horký kandidát do ruské reprezentace Sergej Semak, ale mířil vedle.

Za celý první poločas se obrana Moskvy dopustila jediné chyby, kterého ale dvojice Semak, Karadeniz nepotrestala. Moskevští zahrozili v podobě střely Bystrova, kterou Kozko s námahou zneškodnil. V 33. minutě se FK Moskva dostalo do vedení, Kalešin na pravé straně obehrál Šaronova a levou nohou poslal nechytatelnou bombu na vzdálenější tyč, Kozko se natahoval marně. Tým Olega Blochina si gól za svou aktivitu zasloužil, Rubin útočil jen sporadicky.

Granátově červeným se lepí smůla na paty, minutu před koncem první půle se zranil útočník Bracamonte, kterého nahradil jeho krajan Maxi Lopéz.

Do druhého dějství nastoupil Rubin jako vyměněný, Kurban Berdijev přinutil své svěřence k větší aktivitě směrem dopředu, do druhého poločasu nastoupila dvojice útočníků Savo Miloševič, Hasan Kabze. Druhý jmenovaný v 60. minutě vyrovnal, když využil přesnou přihrávku Semaka. Při sprintu si však natáhl sval a musel být vystřídán Rjazancevem.

V 65. minutě předvedl Kozko fantastický zákrok proti střele Godunoka. Poté došlo k mýlce rozhodčích, Maxi Lopéz se vyhnul ofsajdové pasti a přihrál přesně na Jopa, polský zadák rozvlnil síť, ale pomezní nesprávně signalizoval ofsajd. Na druhé straně barikády mohl udeřit Savo Miloševič, když unikal na gólmana Ževnova, v koncovce však selhal, na svou první branku v dresu Kazaně si tak bude muset ještě počkat.

A přece jenom se Rubin dočkal vítězné branky, minutu před koncem normální hrací doby se prosadil Rjazancev, který se dostal na hřiště díky zranění střelce vyrovnávajícího gólu Turka Kabzeho. Ve zbývajícím čase si Rubin pohlídal vedení a po víkendové prohře opět ukázal svoji sílu a upevnil si vedení v lize. Vyhrál osmý z devíti zápasů.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele