25. kolo
19.10.2008 14:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

CSKA nedalo Amkaru šanci, rozhodlo vyloučení Čerenčikova

Fotbalisté CSKA porazili Amkar Perm vysoko 4:1 a stále honí vedoucí Rubin Kazaň. Hosté díky brance Kuševa otevřeli skóre, ale to bylo z jejich strany vše, pak úřadovalo CSKA.

V souboji týmů mířících do evropských pohárů se utkaly CSKA a Amkar Perm. Favority byli domácí a potvrzovali to od prvních minut. Už ve 4. minutě Krasič nebezpečně pálil z hranice šestnáctky, ale nepřesně. O několik minut později Vágner Love obehrál i brankáře Narubina a snažil se hledat svého kolegu v útoku Alana Dzagojeva, ale přihrávku zneškodnil pohotový obránce Amkaru. Fanoušky Armějců poté znervóznil záložník Amkaru Grišin, který obehrál Berezuckého, ale vyběhnuvšího Akinfejeva se mu nepodařilo přehodit.

Postupem času se dění na hřišti uklidnilo v tom smyslu, že k vidění nebyly další nebezpečné momenty. Obránci Amkaru však museli být stále ve střehu, šikovná ofenzíva CSKA jim nenechala vydechnout. Dvě šance měl Žirkov, jednu Aldonin. Byl to však Amkar, kdo otevřel skóre. Centr Dujmoviče pohodlně usměrnil do sítě Bulhar Martin Kušev, gólu předcházela fatální chyba obránců CSKA při bránění.

Amkar vedení neudržel do konce prvního poločasu. Po spolupráci Vágner Love – Dzagojev se trefil druhý jmenovaný a těsně před odchodem do šaten vyrovnal na 1:1.

Klíčový moment nastal na začátku druhého poločasu, zadák Čerenčikov v pokutovém území Amkaru fauloval Vágnera Loveho a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Exekutor Love z penalty trefil Narubina, ale z dorážky se nemýlil. Vedení 2:1 domácí v poklidu kontrolovali. A když Vágner Love přidal svou druhou branku v utkání a upevnil si vedení v tabulce střelců, o osudu utkání bylo rozhodnuto. Nutno dodat, že mu na gól krásně přihrával krajní záložník Miloš Krasič.

To však nebylo vše, neudržitelného Vágnera fauloval Kalašnikov a sudí Gvardis vytáhl druhou červenou kartu pro hráče Permu. V závěru zvýšil na 4:1 po rohovém kopu obránce Ignaševič.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mafiáni se o to postaraj 1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele