semifinále - 1. zápasy
26.04.2023 21:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Toni Martínez (© AFP)

Porto zvládlo první bitvu s Famalicãem a je jednou nohou ve finále Taça de Portugal

Porto potvrdilo dobré rozpoložení z poslední doby a nyní dokázalo uspět v úvodním semifinále národního poháru s houževnatým Famalicãem, které porazilo 2:1. Hosté šli do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, a i když domácí srovnali zhruba deset minut před přestávkou, tak po hodině hry rozhodl o úspěchu favorita Toni Martínez. Domácí se poté snažili srovnat, jenže nic nebezpečného si už nevypracovali.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa dle očekávání tvořili hru od samého začátku a hned svou první větší možnost z 16. minuty přetavili v důležitý vedoucí gól. Těsně předtím si pozorný brankář Luíz Júnior poradil s tečovanou skákavou střelou pozdějšího hrdiny Toniho Martíneze, ale následně po přímém volném kopu Wendella z pravého křídla nedosáhl právě strážce Famalicãa na letící míč a hlavičkující španělský obránce Iván Marcano již měl snadnou úlohu.

Domácí se však v žádném případě nevzdali a o dvacet minut později překvapivě srovnali krok. Po několika neproměněných možnostech v předchozím průběhu si naběhl za defenzivu Porta Alexandre Penetra a parádní pas Ivána Jaimeho usměrnil z první za záda naprosto bezmocného gólmana Cláudia Ramose. Hosté se pak v ofenzivě trápili a téměř k ničemu se nedostávali, avšak v 63. minutě vsítili druhou rozdílovou branku.

Pětadvacetiletý forvard Martínez využil skvělé práce Galena na levé straně šestnáctky a po finální zpětné pobídce zamířil akrobaticky z hranice šestnáctky přesně do protějšího spodního růžku. Těsně před koncem základní hrací doby potkala Famalicão velmi nepříjemná zpráva, protože byl za svůj zákrok přímo vyloučen nově příchozí Otávio, nicméně rozhodčí Gustavo Correia po prozkoumání videozáznamu své rozhodnutí změnil a nakonec vytáhl jen žlutou kartu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele