semifinále - odvety
17.04.2024 21:15 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Porto si zahraje finále Tacy de Portugal, v semifinálové odvetě znovu vyhrálo nad Vitórií

Třízápasová série mezi Portem a Vitórií je u konce. Celek z Guimaraese uspěl zkraje dubna na poli Primeira Ligy, pár dnů předtím zvítězil naopak portugalský velikán v Portugalském poháru, do odvety si přitom odvážel jednobrankový náskok. A ten pak ve třetím vzájemném zápase obou soků bez potíží uhájil, takže se může těšit na finále. V něm narazí na Sporting.

Vstup do utkání se ovšem domácím opravdu hrubě nevydařil a už po zhruba jedné odehrané minutě prohrávali o gól. Jota Silva vhodil míč z autu dlouze do šestnáctky, tam ho Jorge Fernandes protáhl blíže k brance, ještě přes Nélsona Oliveiru se balón dostal k zadní tyčce, odkud z blízkosti zacílil pohotově do zcela odkrytého prostoru Afonso de Freitas. Najednou bylo srovnáno v tomto dvojduelu, a to se oba týmy i sudí Artur Soares Dias na hrací ploše sotva rozkoukali.

Porto každopádně odpovědělo ve 26. minutě, to když musela být nařízena penalta. A brankář Charles podstoupil souboj s podnikajícím Franciscem Conceicaem opravdu nevybíravě, jasně svého protivníka podrazil ve vlastním vápně, a tak si mohl merunu na pokutovou značku postavit Taremi, jenž zamířil přesně do spodního rohu branky. Charles sice vystihl směr této střely, neuměl ji ale zastavit. Ve 38. minutě mohl Dragoes rozradostnit také velezkušený stoper Pepe, avšak jeho hlavičku bravurně pochytal hostující gólman. Ve 42. minutě se ještě snažil zaúřadovat Pepe Aquino, jeho zakončení nicméně Charles v pohodě lapil.

První poločas ještě nekončil a Porto nakonec v nastavení mírný tlak přece přetavilo ve vedoucí gól. Francisco Conceicao na pravé straně uvolnil svou kolmicí Joaa Mária, ten proběhl do pokutového území, kde míč zasekl, následně ho předložil zpátky na Francisca Conceicaa, a ten levačkou vypálil po zemi přesně na vzdálenější tyč. Vitória věděla, že aby mohla usilovat o postup ze semifinále, musí po obrátce zabrat a skórovat aspoň dvakrát.

Nicméně aktuálně třetí celek portugalské nejvyšší soutěže další drama nepřipustil. Nemusel směrem dopředu podnikat něco světoborného, stačilo mu prostě pouze bránit výsledek, který mu s pevností zaručoval potřebný sukces. Definitivně byl zlomen odpor Vitórie v 75. minutě. Hostující stoper Borevkovič odvrátil balón pouze ke střídajícímu Romáriovi Baróvi, jenž ze středu pole vyslal do šance Pepeho Aquina, a ten pohotově překonal Charlese.

Autor: Patrik Sandev / abola.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele