3. kolo - 1. zápasy
17.05.2018 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Emmen - Sparta Rotterdam 0:0

První zápas závěrečného kola baráže o Eredivisii svého vítěze neměl, oba celky se po nepříliš pohledném průběhu rozešly smírně bez branek. Diváci se dočkali jen minima příležitostí a žádná strhující podívaná se nekonala. Hosty určitě může mrzet, že na půdě protivníka nedokázali skórovat. Pokud totiž v nedělní odvetě inkasují, tak je jasné, že k postupu budou muset zvítězit.

Oba týmy hrály od samotného začátku velmi opatrně a do žádného souvislého tlaku se dostat nemohly. Emmen zodpovědně bránil a snažil se vyrážet do rychlých protiútoků. Rotterdamský celek měl balón častěji v držení, jenomže dlouhodobě se mu nedařilo najít mezírky v obraně čtvrtečního rivala. Úvodní větší možnost se zrodila po necelé čtvrthodině hry a dostali se do ní domácí po přímém volném kopu.

Ten rozehrál Jansen z dobrých pětadvaceti metrů a míč posadil přesně na hlavu Peterse, jehož prudkou hlavičku ze sedmi metrů vyrazil fantastický brankář Nienhuis do strany. Poté se hra opět zklidnila, Sparta si vytvořila svou největší příležitost první půle ve 44. minutě. Po nahrávce od Verhaara se dvou protihráčů zbavil nigerijský forvard Friday a tvrdě vystřelil ze čtrnácti metrů do protipohybu gólmana Telgenkampa, bližší tyčku minul jen o decimetry.

Po necelé hodině hry muselo jít do akce video. Bannink si velmi neobratně počínal v souboji se Spieringsem ve vlastním pokutovém území a rozhodčí Lindhout se rozhodl celou situaci prozkoumat. Na základě techniky však zřetelně ukázal, že pokutový kop nařizovat nebude. V polovině závěrečné části byli hosté blízko ke kýženému vedení, ale po nahrávce Fridaye přes Bakkera selhal ve vyložené možnosti Mühren a Telgenkampovu branku trestuhodně přestřelil.

Od tohoto momentu bylo znát, že ani jeden výběr nechce udělat nějakou fatální hrubku v zadních řadách, proto neměl ani jeden z gólmanů větší práci. Nejvíce vidět byl kanonýr Mühren, do střeleckých pozic se však dostával hodně složitě a nepříliš razantní pokusy ze střední vzdálenosti nemohly strážce Emmenu ohrozit. Domácí FC si tak zachoval reálnou naději na premiérovou účast mezi nizozemskou elitou.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele