finále - odvety
11.06.2023 18:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Almere vyhrálo i v Emmenu a poprvé v novodobé historii postoupilo do Eredivisie

Hráči Emmenu po skvěle zvládnutém úvodním kole naprosto vyhořeli proti třetímu celku druhé ligy a po úvodní venkovní prohře 0:2 neuspěli ani v domácí odvetě, jelikož dobře organizovanému protivníkovi podlehli 1:2. Emmen tak po roce stráveném mezi elitou padá o patro níže, naopak Almere City vůbec poprvé od roku 2010, kdy vzniklo pod současným názvem, postoupilo do nejvyšší nizozemské soutěže a nutno podotknout, že zcela zaslouženě.

Svěřenci zkušeného trenéra Alexe Pastoora hráli v úvodním dějství opatrně a soupeře téměř k ničemu nepouštěli, i přesto mohli zhruba pět minut před přestávkou inkasovat. Naději Emmenu na zvrat v tomto dvojzápase chtěl vykřesat Antonisse, avšak jeho razantní projektil z dvaceti metrů pouze orazítkoval bližší konstrukci. Hosté rozhodli o svém postupu do Eredivisie dvěma trefami v rozmezí 50. až 53. minuty.

Krátce po změně stran je mohl poslat do vedení Limbombe, jenomže jeho tvrdou ránu dokázal zlikvidovat pozorný gólman Van der Hart. Nicméně vzápětí se přeci jen prosadil Rajiv van la Parra a Almere tak přiblížil k vysněnému cíli. Dvaatřicetiletý útočník skóroval po dlouhém výkopu gólmana Bakkera a skvělém úniku Limbombeho, jeho finální přihrávku do volného prostoru pak v pádu uklidil přímo pod horní tyčku.

Neuběhly ani další tři minuty a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový, protože se Jorrit Smeets po zblokovaném přímém volném kopu Limbombeho opřel do odraženého balónu z voleje a levačkou ho nádherně usměrnil s pomocí protější tyče do sítě. Výběr vedený koučem Dickem Lukkienem sice snížil v 58. minutě díky pohotově přízemní střele Jariho Vlaka k levé tyči ze sedmi metrů, ovšem poté již nic dalšího nevymyslel.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele