3. kolo - odvety
20.05.2018 16:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

BV De Graafschap - Almere City 2:1

De Graafschap lépe zvládl domácí odvetu závěrečného kola baráže o Eredivisie a po výhře 2:1 slaví návrat do nejvyšší soutěže, kterou si zahraje po dvou sezónách strávených ve druhé lize. Ovšem jeho postup se rozhodně nerodil lehce. V úvodním duelu srovnal na 1:1 z penalty v nastaveném čase a nyní prohrával až téměř do konce první půle. Almere sice na svou premiérovou účast mezi elitou nedosáhlo, ale za své výkony se stydět určitě nemusí.

V Eerste Divisie skončilo po základní části na deváté příčce, k historickému milníku mělo nakonec poměrně blízko a s letošním působením tak může být nadmíru spokojeno. První zajímavější moment byl k vidění po půl hodině hry, kdy v předbrankovém prostoru spadl domácí Tarik Tissoudali, nicméně rozhodčí Makkelie pokutový kop nenařídil. Ve 36. minutě se z ničeho nic dostali do vedení hosté, skóre nedělního klání otevřel Jerge Hoefdraad.

Jednatřicetiletý zkušený středopolař využil tvrdé střely Salasiwy z hranice šestnáctky, kterou vyrazil polský gólman Bednarek před sebe a právě dorážející Hoefdraad zamířil nekompromisně z osmi metrů k levé tyči. Ve 45. minutě vypálil nebezpečně levačkou domácí Diemers a brankář Kramer měl co dělat, aby zkrotil balón v rukavicích. V druhé nastavené minutě úvodního dějství klub z Doetinchemu srovnal zásluhou Tissoudaliho.

Ten se po křižné nahrávce Fabiana Serrarense ocitl zcela osamocen u vzdálenější tyče a bez větších potíží zakončil do odkryté branky. Osm minut po přestávce mohl hostům vrátit vedení stoper Mirani, jenomže proti jeho hlavičce se skvěle vytáhl Bednarek. Po necelé hodině hry vystihl zpětnou přihrávku van Mieghema k Bednarkovi dobře zorientovaný Hammouti, ale nabídnutou možností trestuhodně pohrdl a pálil mimo.

Rozhodující okamžik se zrodil v 68. minutě. Van Mieghem orazítkoval z přímého volného kopu z osmnácti metrů zadní tyč, míč se odrazil přímo na kopačku Serrarense a ten ho velmi krkolomně umístil k opačné konstrukci, ležící Kramer se nestačil včas přemístit. V samém závěru se zjevil v obrovské možnosti střídající van Diermen a zblízka strážce Almere neprostřelil, De Graafschap však tato neproměněná šance už mrzet nemusela.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele