3. kolo - 1. zápasy
25.05.2017 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - NEC Nijmegen 1:0

Fotbalisté Bredy lépe vstoupili do závěrečného kola baráže o nizozemskou nejvyšší soutěž a letos prvoligový Nijmegen porazili nejtěsnějším poměrem 1:0, vytvořili si tak přeci jen o něco lepší pozici do nedělní odvety. Hosté přitom byli aktivnějším celkem, během zápasu si vytvořili i několik vyložených možností, jenže své šance proměnit nedokázali. Naopak výhru NAC zařídil z ojedinělé akce Cyriel Dessers, jenž se trefil v 84. minutě.

Nijmegen měl od samého začátku mírnou herní převahu a do první větší příležitosti se probojoval po šesti minutách. Po rohovém kopu z pravé strany se balón snášel přímo do branky, ovšem s fantastickým zákrokem na poslední chvíli přispěchal brankář Brondeel a vyškrábl míč nad břevno. Od tohoto momentu se hrálo přeci jen o něco opatrněji, NEC znovu zahrozil krátce po odehrané půlhodině.

Tentokráte si na oblouček za obranu naběhl Mayi, jeho akrobatické zakončení pravačkou minulo vzdálenější tyčku zhruba o dva metry. Ve 38. minutě převzal Dumič přihrávku z levé strany a pálil z první, prostor tří tyčí netrefil jen o několik decimetrů. Jeden z kuriózních momentů nastal ve 43. minutě. Po souboji Golly s Messaoudem ukázal rozhodčí polskému obránci červenou kartu za zmaření vyložené brankové příležitosti.

Vzápětí po poradě s asistentem své rozhodnutí změnil a zákrok domácího hráče vůbec nevyhodnotil jako nedovolený. Po změně stran se žádné gólové možnosti dlouho neurodily, zajímavá byla až závěrečná dvacetiminutovka. Nejprve vypálil z dobrých pětadvaceti metrů hostující útočník Grot a jeho bomba pořádně protáhla Brondeela, ihned na to po přímém volném kopu z levého křídla hlavičkoval pouze do břevna střídající Nigerijec Awoniyi.

S přibývajícím časem se NEC snažil za každou cenu vstřelit alespoň jeden gól, klíčový okamžik byl k vidění šest minut před koncem základní hrací doby. Vítěznou trefu domácích vsítil Dessers, který obdržel nádhernou kolmici do středu pokutového území Nijmegenu od Korteho. Pak chladnokrevně z první z deseti metrů pokořil naprosto bezmocného brankáře Delleho, jenž v podstatě neměl až do této chvíle žádnou výraznější práci.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, nac.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krásny kurz a podľa mňa aj tutovka 2.

Tip 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele