semifinále - 1. zápasy
02.04.2024 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Dušan Vlahovič (© AFP)

Juve doma vyzrálo na římského soka a pootevřelo finálovou bránu

Hráči Juventusu zvítězili v prvním utkání semifinále Coppa Italia nad Laziem 2:0. Po nepříliš povedené první půli vlétli svěřenci Massimiliana Allegriho do druhého dějství jako uragán. Nejprve rychlou akci zakončila hvězda minulého Eura Federico Chiesa, na kterého navázal o necelou čtvrthodinu později Dušan Vlahovič. Stará dáma tak půjde do odvety v hlavním městě s dvougólovým náskokem.

Juventus se dostal z pozice nejbližšího pronásledovatele Interu až do situace, v níž si na jeho průběžnou třetí příčku v Serii A dělala zálusk Bologna. Jeho propadu formy o uplynulém víkendu využilo i Lazio, které při premiéře kouče Ivana Tudora udeřilo ze závěrečné akce zápasu. O poznání snazší cestu do semifinále měla Stará dáma, jež dva své souboje ovládla s celkovým skóre 10:1. Orli naopak pouze nejtěsněji zdolali Janov a konkurenční AS.

Hosté mohli děkovat bohu, že se Weston McKennie nacházel v ofsajdu, jinak by Juve zahrávalo penaltu už ve 12. minutě. Menší problém ale mohlo přinést zranění Mattii Zaccagniho, jehož na hřišti brzy nahradil mladý Dán Gustav Isaksen. Hosté byli sice po kostrbatém začátku fotbalovějším celkem, jenže žádné velké šance si nepřipravili. Ani Zebry nehýřily útočnou aktivitou, a tak zůstal bez pořádného zaměstnání také náhradník Christos Mandas. V příštím zápase se navíc budou muset obejít bez překvapivé stálice defenzivy Federica Gattiho, poněvadž obdržel žlutou kartu.

Po poločasové přestávce nechal vzpomenout na svou formu z posledního evropského šampionátu Chiesa, když po parádně načasovaném náběhu uklidil míč do pravého dolního rohu. Krátce po hodině hry Juve navýšilo vedení poté, co si na silnější levou nohu navedl míč srbský zabiják Vlahovič a podobným způsobem jako Chiesa překonal Mandase. Biancocelesti sice byli celkově střelecky aktivnější, ani jedna z jejich střel však nezamířila mezi tři tyče, a tak zůstal Mattia Perin až do závěrečného hvizdu bez práce.

Lazio si tak porážkou z neoblíbeného stadionu zkomplikovalo cestu do svého prvního finále od ročníku 2018/2019.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (10)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Airus

To je zase úchvatný. Že já si to dělám

Reagovat
M11

Obdivuju lidi na stadionu.. fakt ze jo

Reagovat
M11

Reagovat
M11

CHIESA !!!

Reagovat
Airus

Cambiaso peckově. Škoda že dostane vynadáno za takhle dlouhou přihrávku, tu vůbec nebylo calma

Reagovat
M11

VLAHOVIC !!!

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Airus

Těžko mít radost, když tohle jsou momenty co drží Allegriho nad vodou. Ale dobrá druhá půle.

Reagovat
-R2D2-

Jo, taky mě hned napadlo, že ve finále skončíte třeba i druzí a s pohárem v kapse, takže MadMax si dál pojede to svoje. Jinak jak to s ním bude do budoucna? Přál bych si jako nástupce někoho typu Cannavaro, Camoranesi. Proč vlastně Del Piero dávno netrénuje?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele