semifinále - 1. zápasy
03.04.2024 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rolando Mandragora (© AFP)

Fiorentina se díky Mandragorově parádě přiblížila skládání finálového reparátu

Fotbalisté Fiorentiny zvítězili v úvodním semifinálovém duelu Coppa Italia nad Atalantou 1:0. Duel přinesl jedinou branku, když se ve 31. minutě trefil nádherně z dálky Rolando Mandragora. Tým vyznávající fialové barvy tak ideálním způsobem nakročil k tomu, aby po roce znovu postoupil do závěrečného souboje o trofej, kterou mu loni vyfoukl milánský Inter. Český reprezentant Antonín Barák tentokrát zůstal pouze na lavičce náhradníků.

Fialky po víkendové ligové prohře ztrácely již sedm bodů na poslední pohárovou příčku, kterou shodou okolností opanoval její nynější soupeř z Bergama. Postup přes něj tak mohl pro Fiorentinu znamenat jedinou možnost, jak si zajistit evropskou soutěž také pro příští sezonu. Atalanta však do souboje šla výborně naladěná, neboť o víkendu zdolala mistrovskou Neapol 3:0.

Své dobré rozpoložení nicméně od úvodního hvizdu nepotvrzovala. Trávníku totiž vládli hráči ve fialových dresech, kteří ve 23. minutě přispěchali s první gólovkou. Po nepřehledné situaci se balonu na pravé straně vápna zmocnil Lucas Beltrán a z úhlu vypálil, jeho přízemní pokus ovšem včasným zákrokem nohou zneškodnil Marco Carnesecchi. Na úvodní branku si tak museli diváci ve Florencii počkat půl hodiny, trpělivost se jim ale rozhodně vyplatila. Poté si totiž míč ve středu pole vzal Mandragora, potáhl jej směrem k brance a fantastickou dalekonosnou ranou levačkou, která se ještě odrazila od tyče, otevřel skóre.

Převaha domácích trvala také ve druhém poločase a na první velkou šanci tentokrát Fialky čekaly sotva 10 minut. Na přesný centr si naskočil Nicolás González a vyslal na Carnesecchiho takřka nechytatelnou hlavičku, hostující gólman ale konečky prstů udržel šance svého týmu na solidní výsledek. Až po uplynutí hodiny hracího času přišli s gólovou příležitostí také Lombarďané. Střídající Mitchel Bakker ale sám před brankářem zazmatkoval a míč poslal po zemi vedle zadní tyče.

Úvodní semifinálový duel tedy opanovaly Fialky, které tak nakročily ke druhé finálové účasti v řadě. Odveta je na programu 24. dubna v Bergamu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele