semifinále - odvety
08.05.2008 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Římané ve finále italského poháru

AS Řím na Sicílii uhrál remízu 1:1 a stává se tak druhým finalistou Coppa Italia. Catanii tak, stejně jako včera Laziu, shořely veškeré naděje na zisk nějaké trofeje či na účast v evropských pohárech.

Jelikož první utkání na Olympijském stadionu v Římě skončilo vítězně pro domácí celek, tak Giallorossi stačilo k postupu do finále uhrát na Angelo Massimino jakoukoliv remízu, anebo samozřejmě vyhrát. Římané vyrukovali se svým klasickým stylem založeným na držení míče, což tradičně přinášelo ovoce.

Již v šesté minutě si hosté vybojovali rohový kop, ze kterého velmi nebezpečně hlavičkoval Christian Panucci, vyhlášený hlavičkář. Po této šanci následovalo několik dalekonosných pokusů Vitorina Antunese, avšak ani jeden nepředstavoval pro Bizzarriho nikterak velké nebezpečí. Nicméně Catania se málem dostala do vedení ve 22. minutě, kdy vypustil nebezpečnou střelu Mark Edusei a Gianluca Gurci měl co dělat, aby ji alespoň vyrazil na roh. Ovšem o čtyři minuty později se prosadili Giallorossi. Zbytečný faul Mariana Izca na Mirka Vučiniče vynesl Římanům pokutový kop. Penalty se ujal záložník Alberto Aquilani a ujal se jí na jedničku – poslal Řím do vedení.

Catania by nyní potřebovala vsítit tři branky, aby postoupila! Ovšem na Angelo Massimino uběhly dvě minuty a skóre se opět měnilo. Tentokráte se prosadili domácí, konkrétně Cristian Silvestri, který hlavičkoval po přímém kopu. Po vyrovnání se Catanii dostalo více sebevědomí. Ve 40. minutě si Rossazzurri vypracovali další dobrou šanci. Giuseppe Colucci skvěle přihrál svému jmenovci Mascarovi, který však z voleje nemířil přesně. O minutu později se udála identická akce na druhé straně. V roli asistenta byl Ludovic Giuly a nepřesně zakončoval Vučinič.

Hned zkraje druhé půle vystrašil domácí fanoušky aktivní Aquilani, jehož prudkou střelu musel až parádním zákrokem zastavovat Albano Bizzarri. Catania se pokoušela alespoň dostat do vedení, ale Řím hrál v defenzivě velmi dobře. V 52. minutě se octli ve velmi dobré šanci hosté. Giuly našel na vápně Simone Perrottu, který velmi dobře vypálil, ale Bizzarri opět skvěle zareagoval. O dvě desítky minut později se dostal Mauro Esposito do vyložené šance, ale neproměnil. Římané nadále kontrolovali hru. V nastaveném čase ještě musel Bizzarri vytáhnout jeden lepší zákrok proti Vučiničovi, ale na skóre se již nic neměnilo.

AS Řím tak v celkovém součtu 2:1 poráží Catanii a zaslouženě postupuje do finále Coppa Italia, kde se setká se svým, v poslední době úhlavním, rivalem Interem Milán.

Autor: Pavel Bartl / goal.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
M11

snad vyhrajete ve finale

Reagovat
smazaný uživatel

SUPER FOTBAL. ALE CATANIA MĚLA VYHRÁT MĚLA BÝT PENALTA. ALE JEŠTĚ ŽE JI NEPÍSKNUL .MĚL SEM REMÍZU A KTOMU ATLETICO 2 A NIJMEGEN 1. STEJNĚ SLEPIČKA JE NEJLEPŠÍ JAK TO ŘEK. ANO A TED SE PENALTA NEPÍSKÁ PROTOŽE OBCHODNĚ JE LEPŠÍ FINÁLE AS-INTER NEŽ CATANIA-INTER. ZASE TY JEHO HLODY NA ROZHODČÍ

Reagovat
Slejdy

looool

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA SIENA!!!!!!!!!!!!!!! BERGAMO!!!!!!!!!!!!!!!! SAMPDORIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PISA!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon nebyl moc dobrý, ale naštěstí stačil. Teď finále s Interem, už se těším.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter-AS!!!

Reagovat
Slejdy

tesim se snad to zvladneme FORZA ROMA

Reagovat
M11

jn snad se uz budes divat

Reagovat
Slejdy

ty draku

Reagovat
smazaný uživatel

tak doufám, že jim Římani opět nakopou zadek...

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Počtvrté za sebou finále AS - Inter... dvakrát se radoval Inter, ale loni se to zlomilo a byla z toho nádherná exhibice 6:2... je čas vyrovnat účty na 2:2. Forza Roma!

Reagovat
Slejdy

Inter Milán se prý pokusí získat do svých řad liverpoolského kapitána Stevena Gerrarda. The Sun tvrdí, že by se to mohlo podařit za 25 milionů liber. chjo ten inter

Reagovat
M11

Moratti se zase jednou vyspal

Reagovat
Slejdy

Reagovat
božský John

spis ach jo ten The Sun...

Reagovat
M11

Slepicka je kapr... uz zase nasedal jak mela byt ta pentla na letadlo...

Reagovat
Slejdy

Reagovat
GEGE

podme Římani když už asi nevyfouknete merdam titul tak aspon Coppa Italia

Reagovat
Slejdy

moje slova

Reagovat
M11

Inter jako je tu oblibeny co si budem vykladat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

ty draku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele