semifinále - 1. zápasy
16.04.2008 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Římané těsně porazili Catanii

V prvním utkání semifinále Coppa Italia porazil AS Řím na domácím stadionu Calcio Catania nejtěsnějším možným rozdílem. Jedinou branku utkání vstřelil kapitán Giallorossi Francesco Totti. Catania má tak ještě dosti reálnou šanci na postup, neboť v odvetě jí bude výhodou domácí prostředí.

Oba stratégové, tedy Luciano Spalletti a Walter Zenga, udělali několik malých změn v taktice a sestavách. Walter Zenga při svém prvním utkání v rámci Coppa Italia udělal změny dvě. Jorge Martinez se více vysunul ke střelci Spinesimu a Giuseppe Mascara se posunul spíše na křídlo záložní řady. Luciano Spalletti poslal do boje portugalského levého beka Vittorina Antunese a do záložní řady se na post štítového záložníka postavil Matteo Brighi. Spolu s De Rossim, Taddeiem či Juanem odpočívala také brankářská jednička Doni, jehož místo zaujal Gianluca Gurci.

V první šanci utkání byl Cicinho vyslán na zteč Maurem Espositem, avšak brazilský obránce nechal ze slibné pozice pouze vyniknout Cira Polita. První poločas se nehrál v nijak vysokém tempu, oba soupeři hráli, jak se říká, profesorsky. Až krátce před koncem prvního poločasu přišla další výrazná šance domácího celku. V akci byl opět aktivní Cicinho. Brazilec si narazil s Tottim a vyslal krásnou dobře mířenou střelu na přední tyč. Mnoho nechybělo, aby se domácí radovali.

Nicméně co nepřišlo v poločase prvním, se dostavilo hned zkraje toho druhého. Francesco Totti přebral míč od Alessandra Manciniho a nikým neatakovaný vyslal z 25 metrů nezastavitelnou dělovku pod "víko". Polito neměl žádnou šanci proti této velmi tvrdé a přesné střele. Nechybělo mnoho a v 54. minutě to mohlo být o dvě branky. Totti skvěle našel Manciniho, jenž oklamal ofsajdovou past, ale Ciro Polito konečky prstů dokázal vyrazit brazilcův následný lob. Nacpané Stadio Olimpico poté jen zahučelo. V Římě totiž nejsou spokojeni s Manciniho otálením okolo podpisu nové smlouvy.

Několik minut poté vystřelil Giuly lehce získaný míč těsně vedle a hned vzápětí Totti vymyslel geniální přihrávku na Pizarra, který ovšem trefil jen dobře postaveného Polita. Chvíli nato se Polito blýskl dalším výtečným zákrokem. Totti obešel dva obránce a mířil sám na brankáře Catanie, ale vyběhnuvší Polito zasáhl na jedničku. V závěru ještě ohrozili branku Catanie Totti s Perrottou, ale na stavu se již nic neměnilo. AS Řím tak poputuje na stadio Angelo Massimino s jednobrankovým náskokem. To však není mnoho a duel je ještě otevřený. Na závěr nutno říci, že trenér Spalletti byl s výkonem velmi spokojen, neboť Římané nepustili svého soupeře k žádné větší šanci.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS Roma si to nenechá ujít, byla by to přece škoda. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Totti je konečně zpět

Reagovat
M11

Totti typicky gol

Reagovat
smazaný uživatel

Double?

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

Off topic:

Kalod má možná zlomenou lebku

Fotbalista Viktorie Žižkov Richard Kalod opustil utkání čtvrtfinále Poháru ČMFS s Bohemians Praha na nosítkách. Po nešetrném zákroku Víta Turtenwalda byl s podezřením na zlomeninu lebky převezen do nemocnice.

Nejsem doktor,ale nemělo by tam být proražená lebka? Přece jen,zlomit jí...

Reagovat
smazaný uživatel

Kždoppádně je mi ho líto

Reagovat
Slejdy

melo byt tak 4-0 ale nevadi snad si postup pohlidame

Reagovat
smazaný uživatel

Hm.... Kdyby hrála Catania s Brnem tak to je taky 1:0 pro Brno.

Reagovat
M11

narozdil od Interu jsou bliz finale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele