26. kolo
17.05.2008 17:00 CET
1 : 2
(?:?)
statistiky zápasu nejsou k dispozici

Reportáž

1. HFK Olomouc - Bohemians Praha 1:2

Střížkovská Bohemka míří za postupem. Po dnešním vyhraném zápase nad HFK Olomouc má na čele náskok na druhou Opavu již sedm bodů.

Lepší začátek si snad hosté ani nemohli představovat. Na svého soupeře od úvodních minut vletěli, hráli aktivně a výsledkem byl ve 14. minutě gól zkušeného Obermajera. Ten jen lehce tečoval centr Leceviče a míč skončil až v síti. Domácí byli po rychle inkasovaném gólu jako opaření a dlouhou dobu se nemohli do zápasu vrátit.

HFK to zkoušelo především z dálky, ovšem pokusy Toporčáka ani Krutého v síti neskončily. Vedení naopak mohl zvýšit v 33. minutě útočník Stanley Ibe, jeho střelu z úhlu ale domácí gólman Doležal skvěle vyrazil. Těsně před přestávkou se snažil Wintera překonat také Hanzel, ale ani neuspěl.

Domácí fotbalisté vstoupili do druhého poločasu jako vyměnění a najednou to byli oni, kdo udává tempo hry. Hosté se dlouhou dobu bránili, v 54. minutě už ale holický klub mohl slavit. Na hranici šestnáctky se z ničeho nic dostal ke střele Petr Vodák a se štěstí jeho míč doletěl až do brány. Gól zápasu ještě více pomohl, od vyrovnání se hrálo nahoru dolů.

Nechybělo moc a Olomouc mohla vést. Korčian šikovně vystřelil a při jeho ráně musel zasáhnout opět Winter, který jeho střelu vytěsnil alespoň na roh. Nakonec se z třetího gólu zápasu radovali Bohemians. V 61. minutě vypálil z 20 metrů přesně k tyči Eric Kwane a na tuto střelu byl krátký také brankář Doležal.

HFK se sice snažilo, výsledkem ale byla pouze šance Vodáka, jenž trefil pouze hostující brankářskou jedničku, která musela být po jeho ráně ošetřena. V 72. minutě navíc viděl za zbytečný faul červenou kartu Ivo Lošťák a oslabil tak své mužstvo. V samotném závěru mohl pojistit vedení Majer, ale na poslední chvíli mu sebral míč Dadák. HFK Olomouc tak ani dnes nevyhrála a na vítězství čeká již osm utkání. V příštím kole navíc zajíždí na půdu Opavy.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Střížkov musíte vyhrát !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že hrdí Hanáci zarazí Střážkovu tipec ! Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

To teda nevím, co chce Střížkov v GL dělat ? Možná leda tak ostudu !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele