06.05.202412:55

Meijer si vážně poranil koleno

Club Bruggy včera zvítězil 2:1 na hřišti Royalu Antverpy, špatnou zprávou je však zranění Bjorna Meijera. Vedoucí tým Jupiler Pro League uvedl, že 21letý obránce má před sebou operaci kolena a několikaměsíční absenci.

vi.nl
06.05.202411:59

Reine-Adélaïde má otřes mozku

Jeff Reine-Adélaïde za sebou má sérii vyšetření a výsledky přinesly dobré zprávy - záložník belgického celku RWDM47 o víkendu utrpěl jen otřes mozku. Někdejší fotbalista Arsenalu nebo Lyonu v utkání proti Charleroi (1:3) inkasoval zásah míčem do hlavy, ztratil vědomí a tekla mu krev z nosu a pusy, v klubu se dokonce obávali krvácení do mozku.

vi.nl
05.05.202414:06

Reine-Adélaïde je v nemocnici

RWDM47 včera v rámci belgické ligy hostil Charleroi (1:3) a první poločas musel být nastaven o deset minut. Domácí záložník Jeff Reine-Adélaïde inkasoval zásah míčem do hlavy, ztratil vědomí a tekla mu krev z nosu a pusy. Důvody k optimismu následně fanouškům nezavdal ani trenér Yannick Ferrera. "Obáváme se, že se jedná o krvácení do mozku," sdělil kouč.

mundodeportivo.com
04.05.202412:57

O Kóšu je zájem v Belgii

Někdejší objekt zájmu pražské Slavie, mladý stoper Trnavy Sebastián Kóša, se možná bude v létě stěhovat do zahraničí. Neohrožená součást základní sestavy druhého týmu Niké ligy za sebou má první sezonu v základní části Konferenční ligy, kde podle spekulací zaujal několik belgických prvoligových celků.

x.com/talk_fcst
03.05.202416:53

Van Bommel na odchodu z Antverp

Vedení Antverp bude podle nizozemského tisku hledat nového trenéra, po dvou letech by měl odejít Mark van Bommel. Belgický celek pod vedením někdejšího záložníka loni obsadil třetí příčku a triumfoval v poháru. Letos jsou Antverpy až šesté, za týden ale budou obhajovat pohárovou trofej ve finále proti RU Saint-Gilloise.

vi.nl
01.05.202418:59

Debast v hledáčku Sportingu

Sporting mohou během léta opustit Ousmane Diomande a Gonçalo Inácio, proto se lisabonský klub poohlíží po posile do středu obrany. Podle nejnovějších zpráv je na vrcholu seznamu Zeno Debast z Anderlechtu, jenž má před sebou poslední rok smlouvy.

abola.pt
01.05.202408:54

Sowah zřejmě v Bruggách nezůstane

V létě roku 2021 přestupoval ghanský útočník Kamal Sowah z Leicesteru do Brugg za 9 miliónů eur, od té doby absolvoval hostování v Alkmaaru a aktuálně je na tom ve Standardu Lutych. Jeho působení tak nelze hodnotit z dlouhodobého horizontu pozitivně a belgický zaměstnavatel s ním údajně nepočítá ani pro následující sezónu. Ve hře je během blížícího se léta trvalý přestup jinam či další výpůjčka. Jak uvádí novinář Ben Jackson ze serveru Get BeNe Football News, možný je především jeho dočasný odchod k řadám Oud-Heverlee Leuven, kde už v minulosti hrával.

getfootballnewsbene.com
30.04.202411:59

Mechelen musí najít nového trenéra

Účastník belgické nejvyšší soutěže Mechelen bude muset od nové sezóny hledat nového trenéra. Ten současný Besnik Hasi totiž oznámil na tiskové konferenci po víkendové výhře nad Oud-Heverlee Leuven, že v klubu pokračovat nebude. Obě strany údajně jednaly o prodloužení spolupráce, nakonec se však úspěšná dohoda neuskutečnila. Albánský stratég tak završí své působení po pár měsících, kormidla u De Kakkers se ujal v listopadu loňského roku. Spekuluje se, že jeho novým angažmá by mohlo být to u konkurence v Gentu.

getfootballnewsbene.com
26.04.202417:29

Lavalée přestoupil do Sturmu Graz

Sturm Graz natrvalo posílí Dimitri Lavalée z Mechelenu. Sedmadvacetiletý obránce s rakouským klubem, v němž od začátku sezony hostuje, podepsal smlouvu do roku 2026.

transfermarkt.de
24.04.202411:52

Barcelona sleduje teenagera z Gentu

Do úterního utkání belgické nejvyšší soutěže mezi Sint-Truidense a Gentem nastoupil jako nejmladší hráč základní sestavy Jupiler Pro League od sezóny 2008/09 ve věku 16 let a 54 dní Jorthy Mokio, a jak uvádí lutyšský novinář Sacha Tavolieri, mladého středního obránce KAA si začínají všímat na věhlasnějších adresách. Zlákat do svých řad se ho snaží Barcelona, proběhnout už měly první kontakty. Mokio s rodinou mimochodem měli být na tribunách při nedávném utkání Ligy mistrů mezi Barcou a PSG.

getfootballnewsbene.com
24.04.202411:19

OH Leuven si ponechá kouče Garcíu

Padesátiletý španělský stratég Óscar García v listopadu loňského roku přišel koučovat belgický celek Oud-Heverlee Leuven a ten nakonec nezabředl do skupiny, která hraje v Jupiler Pro League o záchranu, jak se předem očekávalo. Aktuálně se i tak zvažuje, zda zůstane u kormidla i pro následující sezónu. Podle posledních indicií tomu tak opravdu bude, ostatně jak naznačuje novinář Ben Jackson ze serveru Get BeNe Football News. Spolupráce, která je mimochodem plánována až do roku 2026, by opravdu měla pokračovat, i když se objevily kritické komentáře o tom, že García pro klub není tím správným trenérem.

getfootballnewsbene.com
23.04.202420:23

Belgie má nového mladého rekordmana

Gent nastoupí v úterý večer do nadstavbového utkání belgické nejvyšší soutěže na půdě Sint-Truidense a v jeho základní sestavě se objevil teenager Jorthy Mokio. Ten se tak ve věku 16 let a 54 dní stal vůbec nejmladším hráčem v historii Jupiler Pro League od sezóny 2008/09, který kdy nastoupil do zápasu od úvodních minut. Dosavadní rekord držel Youri Tielemans, jenž v srpnu roku 2013 vyrukoval v dresu Anderlechtu v době, kdy mu bylo 16 let a 87 dní.

twitter.com/OptaJohan
20.04.202410:55

Dender se vrací mezi belgickou elitu

Dender si po šestnácti letech znovu zahraje belgickou nejvyšší soutěž. Postup si definitivně zajistil v posledním kole druhé ligy, když vyhrál 3:0 na půdě Francs Borains.

vi.nl
18.04.202423:21

Club Bruggy se zapsal do historie

Souhrnným výsledkem 3:0 se Club Bruggy kvalifikoval přes PAOK Soluň do semifinále Konferenční ligy a stal se po Royalu Antverpy prvním belgickým klubem po 31 letech, jenž postoupil mezi čtyři nejlepší týmy v evropském poháru.

twitter.com/OptaJohan
17.04.202412:18

Balikwisha má namířeno do Schalke

Schalke dotahuje příchod Williama Balikwishy ze Standardu Lutych. Čtyřiadvacetiletý záložník se podle informací Sky do Gelsenkirchenu přesune za předpokladu, že se Königsblauen udrží ve 2. Bundeslize.

transfermarkt.de
15.04.202421:59

Koffi přestoupí do RC Lens

RC Lens může opustit Brice Samba, za něhož již klub ze severu Francie našel náhradu. Účastník letošního ročníku Ligy mistrů se dohodl s Royal Charleroi SC na přestupu Hervého Koffiho, pro něhož je připravena smlouva do roku 2028. Belgický klub má dostat přes dva miliony eur.

lequipe.fr
15.04.202417:20

Anderlechtu se zranil Hazard

Thorgan Hazard ve zbytku sezony nepomůže Anderlechtu. Bývalý belgický reprezentant si v duelu s Union Saint-Gilloise (2:1) přetrhl přední zkřížený vaz v koleni.

vi.nl
14.04.202408:15

Anderlecht se vyptával na Coulibalyho

Mamadou Coulibaly patří mezi naděje AS Monaco, v devatenácti letech ale nedostává mnoho příležitostí v prvním týmu a za herní praxí by mohl zamířit do Belgie - na případné podmínky hostování mladého záložníka se už vyptával Anderlecht.

getfootballnewsfrance.com
03.04.202419:24

Bruggy angažovaly Jashariho

Ardon Jashari po sezoně vymění Luzern za Club Bruggy. Odstupné se podle nepotvrzených zpráv vyšplhá na 6 milionů eur, čímž by se 21letý záložník stal nejdražším prodejem švýcarského klubu.

transfermarkt.de
01.04.202423:54

Butez mimo do konce sezony

Trenér Royalu Antverpy Mark van Bommel už nebude mít do konce sezony k dispozici brankáře Jeana Buteze kvůli zlomenině ruky. Osmadvacetiletý Francouz se v neděli podrobil operaci, informoval úřadující belgický mistr.

flashscore.nl

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele