28. kolo
11.03.2024 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Oier Zarraga (© AFP)

Obrození střelci Udinese dobyli při gólové smršti ze začátku druhé půle věčné město

Udinese překvapilo v dohrávce 28. kola Serie A Lazio, které na jeho půdě zdolalo 2:1. Skóre zápasu otevřel krátce po změně stran Lorenzo Lucca, jenž se prosadil poprvé od konce minulého kalendářního roku. Přestože domácí našli odpověď jen o dvě minuty později, tak za stejný čas vrátil vedení na stranu Bianconeri Oier Zarraga, který se rovněž trefil poprvé od prosince 2023. Celku z hlavního města Itálie v utkání nepomohl ani fakt, že mu na lavičce scházel suspendovaný kouč Maurizio Sarri.

Naděje Lazia na evropský fotbal v příští sezoně mohly záviset na vítězství v Coppa Italia, pokud by se mu nepodařilo rychle vylepšit ligovou formu. Orlům navíc na náladě nepřidávala ani skutečnost, že minulý týden vypadli z Ligy mistrů, když prohráli s Bayernem 0:3. Při pondělním večeru měli šanci nastartovat se k lepším zítřkům. Doma totiž přivítali Udinese, které bylo namočené v boji o záchranu a před tímto duelem vyhrálo jen třikrát.

Tým z hlavního města si po ospalejším začátku vypracoval první velkou příležitost ve čtvrté minutě, kdy obránce Manuel Lazzari nastřelil pravou tyč. Domácí příznivci hnali Lazio vpřed, ale defenzivní val hostů i tak vydržel nápor, kterému čelil. Bianconeri to měli možná o to lehčí, že se Orli až příliš často spoléhali na Cira Immobileho. Ve 35. minutě si v pokutovém území našel míč Matías Vecino, šanci ovšem nedokázal přetavit v kýženou trefu.

Po změně stran se strhly gólové hody. Jako první se ve 47. minutě prosadili hosté poté, co Lucca využil na jedničku pobídku od Hassaneho Kamary. Hned z následující akce ale skórovalo také Lazio, i když za přispění teče od stopera Lautara Giannettiho.

Třetí gól v rozmezí čtyř minut vsítil Zarraga, jenž se prosadil přízemní střelou z hranice šestnáctky. V 58. minutě nedokázal ani napodruhé Lazzari využít obrovskou příležitost a domácím fanouškům se tak dostalo vysvětlení, proč jejich miláčci výsledkově zaostávali. Ke konci utkání soustředily Zebry všechny síly na obranu a změnu skóre už nepřipustily.

Lazio tak prohloubilo bídnou formu a doma nezískalo ani bod. Oba celky odehrají další ligový zápas 16. března. Orli změří síly s Frosinone, zatímco Udinese se utká s Turínem.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele