29. kolo
16.03.2024 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Lecce (© AFP)

Změna trenéra Lecce nakopla, poslední Salernitanu poslal do kolen smolný vlastenec

Fotbalisté Lecce porazili ve 29. kole Serie A na venkovní půdě Salernitanu 1:0. Duel týmů s nejhorší aktuální formou nešťastně rozhodl slovenský obránce Norbert Gyömbér, který si v 17. minutě srazil do vlastní sítě střelu bývalého kanonýra Dunajské Stredy Nikoly Krstoviče. Giallorossi se ziskem důležitých tří bodů posunuli na 13. místo tabulky, zatímco naděje beznadějně poslední Granaty na záchranu strmě klesají k nule.

Funkcionáři Lecce museli po předchozí prohře s Veronou řešit ostudu, do které klub dostal vlastní trenér. Roberto D’Aversa totiž hlavou udeřil jednoho z hráčů Hellasu a za tento počin byl krátce po zápase odvolán. Jeho nástupce Luca Gotti, jenž se k trénování vrátil po roční pauze, se musel rychle aklimatizovat a vymyslet recept na poslední Salernitanu. Ta ke změně kouče sáhla v polovině února, od té doby ale získala jediný bod.

Salernitana byla v úvodu zápasu velice aktivní. Ve 14. minutě hlavičkoval po dlouhém centru z dobré pozice Lorenzo Pirola, ovšem Wladimiro Falcone se blýskl reflexivním zákrokem na brankové čáře. Neproměněná šance mohla domácí mrzet, neboť o tři minuty později vstřelilo Lecce první gól utkání. Velkého zmatku v obraně využil Krstovič, jehož střelu si za záda vlastního gólmana srazil Gyömbér. O chvíli později se Loum Tchaouna moc nerozmýšlel a napálil padající míč z voleje, tvrdý pokus však znovu zneškodnil jistý Falcone.

Rychlý vstup do druhé půle si připravili domácí. Ve 47. minutě přistál míč na hlavu Tchaouny, ale zakončení se mezi tři tyče nevešlo. Své fotbalové umění poté ukázal Antonio Candreva. Po skvělém zpracování a následné otočce však přišlo zakončení, které mířilo pouze doprostřed hostující branky. Falcone po celý zápas držel svůj tým důležitými zákroky. V 75. minutě si přidal další, když vychytal ránu mířící k pravé tyči od střídajícího Irona Gomise. Tým ze Salerna se hnal za vyrovnáním, ale obranný blok soupeře za sebe nic nepustil.

Souboj dvou utrápených celků ze spodních pater tabulky tak ovládlo Lecce. To po reprezentační přestávce přivítá 1. dubna AS Řím, Salernitana se představí tentýž den v Bologni.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele