2. kolo
28.08.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Boulaye Dia (© AFP)

Udinese po zlepšeném výkonu sahalo po výhře. Salernitaně zachránil bod osvědčený kanonýr

Fotbalisté Udinese nedokázali odčinit třígólový příděl z předchozího klání proti Juventusu, když ve druhém kole Serie A pouze remizovali se Salernitanou na její půdě 1:1. Hosté byli celý zápas nebezpečnějším týmem, což dokázal přetavit v úvodní gól po změně stran Lazar Samardžič. Granata se sice dostala ke své první nebezpečné střele na branku až v 72. minutě, ta však byla ihned gólová. Postaral se o ní kanonýr Boulaye Dia, jenž táhl domácí celek už v minulé sezoně, ve které překonal brankáře soupeřů hned 16krát.

Jednou ze dvou pondělních dohrávek druhého kola byl souboj týmů ze Salerna a Udine. Domácí mohli navázat na povedené vystoupení a remízu 2:2 s AS Řím v úvodu nové sezony, Udinese naopak potřebovalo napravit vysokou prohru 0:3 s Juventusem. Do karet mu však nehrála poměrně široká marodka, kvůli které nemohlo do utkání zasáhnout hned sedm hráčů.

Vyrovnaný začátek střetnutí nabídl divákům první šanci v 18. minutě. Po chybné rozehrávce hráčů Bianconeri se ke střele zpoza vápna dostal Lorenzo Pirola, avšak razantním pokusem branku těsně minul. Zbytek první půle se odehrával především ve znamení osobních soubojů a mnoha nepřesností na obou stranách. Šest minut před pauzou zpoza šestnáctky napřáhl Emil Bohinen, technický obstřel ale poslal nad bránu Marca Silvestriho. Na druhé straně si na centr od rohového praporku naskočil Lorenzo Lucca, narazil ovšem na připraveného Guillerma Ochou, a tak se šlo do kabin bez branek.

Zkušený mexický gólman musel zasahovat i krátce po změně stran, když se na něj řítil Florian Thauvin. Francouz však neumístil střelu ideálně a nechal Ochou vyniknout. Udinese si tak na vedoucí trefu muselo počkat do 57. minuty. Lucca hlavou přiťukl míč Samardžičovi, který osamocený z hranice penaltového puntíku přesnou ranou k pravé tyči rozvlnil síť. Jednogólový rozdíl na ukazateli skóre vydržel čtvrt hodiny. Na milimetrovou průnikovou přihrávku Antonia Candrevy si totiž naběhl Dia a přízemní střelou na přední tyč srovnal. Granata dokonce sahala i po vítězství, když v závěru postupně vypálili Agustín Martegani a Candreva, dělbu bodů ovšem ustrážil famózními zákroky Silvestri.

Utkání tedy skončilo remízou a Salernitana i na druhý pokus přidává bod do tabulky. V příštím kole nastoupí 3. září na hřišti Lecce, Udinese přivítá o den dříve doma nováčka ligy Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele