15. kolo
09.12.2023 20:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Marcus Thuram (© AFP)

Milánské kanóny trestaly pasivitu Udinese. Morálku hostů zdecimoval závěr první půle

Inter prolétl 15. kolem Serie A ve velkém stylu, když na svém hřišti snadno porazil Udinese 4:0. Na San Siru se o úvodní trefu postaral ve 37. minutě z bodu pro pokutový kop Hakan Calhanoglu. Krátce po něm skóroval i jiný muž známý svými dělovými projektily Federico Dimarco a hororovou fázi zápasu v podání Le Zebrette zakončil ještě před odchodem do kabin Marcus Thuram. Domácí tak pokračují v přetahované s Juventusem o první příčku, třetí AC naopak ztrácí na čelo již devět bodů.

Nerazzurri se těšili ze série 12 utkání bez porážky napříč soutěžemi, motivaci do kabiny navíc dodala také přesvědčivá výhra nad mistrovskou Neapolí z minulého kola. Miláňany táhla především nejlepší ligová ofenziva v čele s 13gólovým Lautarem Martínezem, jenž ve střeleckých zápisech dokonce o jednu branku předčil celé Udinese. Hosté se pasovali do role remízového krále, když odešli s bodem hned z devíti utkání. V jejich nejhorším vstupu do sezony od roku 1994 dokázali zvítězit pouze jednou, bylo to však právě na San Siru proti milánskému AC.

Domácí na soupeře od začátku vyvinuli ohromný tlak a snažili se nacházet skulinky v hluboko zataženém bloku Le Zebrette. Jako prvnímu se to podařilo Martínezovi, který však hlavou usměrnil centr Dimarca jen do tyče. Ofenzivně laděný obránce krátce nato sám zakončoval zevnitř vápna, na Marca Silvestriho ale nevyzrál. Interu nakonec musel k otevření skóre pomoct až po půlhodině zápasu sudí. Ten odhalil faul na nabíhajícího Martíneze a nařídil penaltu, jejíž exekuce se úspěšně zhostil Calhanoglu.

Náskok Nerazzurri pak zvýšil ve 42. minutě povedenou ranou na zadní tyč Dimarco. Ani to ovšem nebylo vše, neboť ještě před přestávkou zasadil hostům další ránu Thuram. Ten jednoduše doklepl do odkryté sítě nadýchaný centr Henrikha Mkhitaryana.

Fotbalisté Udinese se v úvodu druhého dějství pokusili zasypat bránu Yanna Sommera řadou střeleckých pokusů, žádný z nich však nebyl dostatečně přesný. V 68. minutě sice dostal míč za záda švýcarského gólmana Lorenzo Lucca, nepohlídal si ale ofsajdovou linii, a gólovou radost mu tak vzápětí sebral zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Navzdory výrazné pasivitě si Miláňané zbytek duelu zkušeně pohlídali a v závěru dokonce přidal čtvrtou trefu po zemi pálící Martínez.

Inter se tak díky tříbodovému zisku vrátil na vedoucí příčku. Po evropské štaci se představí 17. prosince na stadionu Lazia. Udinese ve stejný den přivítá Sassuolo.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele