33. kolo
20.04.2024 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Empoli (© AFP)

Smutný hrdina Cerri vystřelil Empoli druhé vítězství nad úřadujícím mistrem v sezoně

Fotbalisté Empoli porazili ve 33. kole Serie A hosty z Neapole 1:0 a v neúplné tabulce si vytvořili čtyřbodový náskok na sestupové pásmo. Zatímco v listopadovém duelu pod Vesuvem rozhodli Azzurri o své těsné výhře až těsně před koncem, na domácím hřišti vstřelil vítěznou branku už ve čtvrté minutě Alberto Cerri. Útočník patřící druholigovému Comu se mezi italskou elitou prosadil poprvé po třech letech. Radost mu však záhy zkazilo zranění, kvůli kterému musel předčasně střídat.

Nejhorší útok Serie A z Empoli sice po čtyřech porážkách bez přesného zásahu před dvěma týdny nasázel tři góly Turínu FC, v minulém kole se však vše vrátilo do zajetých kolejí. Azzurri po mdlém výkonu bez zakončení na branku padli v Lecce a nad sestupovým pásmem se drželi o jediný bod. Vzpruhu pro domácí mohla před utkáním s osmou Neapolí představovat alespoň pozitivní vzájemná bilance, když z posledních pěti zápasů proti Partenopei tři vyhráli.

Empolesi zaskočili favorita hned po čtyřech minutách. Velký podíl na tom měl Emmanuel Gyasi, jenž nejprve ustál důležitý souboj na polovině hřiště a posléze našel nadýchaným centrem hlavu Cerriho, který uklidil míč mimo dosah Alexe Mereta. Gólový hrdina se však o chvíli později smolně zranil a v zápase nemohl pokračovat. Úřadující mistr působil poněkud bezradně, což dokládal i fakt, že první střelu na branku zaznamenal až po půlhodině hry. Byl u toho Victor Osimhen, nicméně jeho akrobatické zakončení skryl pohodlně do rukavic Elia Caprile. Na druhé straně předvedl technické dovednosti střídající M’Baye Niang. Ten po skvělém uvolnění vyzval ke skórování Nicolu Cambiaghiho, jenž ale nastřelil pouze spojnici.

Po změně stran dal na odiv technické dovednosti Khvicha Kvaratskhelia. Gruzínský křídelník se skvělou zasekávačkou zbavil svého strážce, posunul si míč do prostoru a tvrdě vypálil. Jeho projektil nakonec vytěsnil jen konečky prstů Caprile. O chvíli později vyčinil svému spoluhráči Sebastiano Luperto. Domácí stoper měl totiž po nepřesné přihrávce problémy s dotírajícím Osimhenem.

Empoli tak porazilo obhájce titulu i podruhé v sezoně a přiblížilo se záchraně. Další zápas odehraje 28. dubna na půdě Atalanty, Neapol ve stejný den vyzve AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele